Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

07.09.2021

Vrásky ako najväčší strašiak žien: Dá sa s nimi bojovať?

Vrásky. Strašiak mnohých žien. Prečo? Dôvodom je predovšetkým starnutie, ktoré sa vybaví každej žene ihneď pred očami. Je však možné obmedziť produkciu vrások a vyliečiť ich? Prečo vôbec vznikajú? To všetko sa dočítaš v nasledujúcich riadkoch.

Prečo vrásky vznikajú?

V mladosti máme každý pružnú pleť, ktorá má dostatok kolagénu. Ako je už známe, po 25. roku života produkcia tejto zložky výrazne klesá až sa časom úplne zastaví. S pribúdajúcim vekom sa skracuje životnosť kožných buniek a taktiež sa spomalí ich obnova. Koža je tak menej pružná a začína sa jej tzv. vrásnenie. To je ten hlavný dôvod, prečo vrásky vznikajú. 

Samozrejme, existujú štúdie, ktoré potvrdili, že za to môže nesprávna starostlivosť, zlá životospráva či celková funkcia organizmu. Pravdou však je, že hlavným dôvodom je pribúdajúci vek. To je maximálne prirodzené a ty nemusíš mať z toho absolútne žiadne obavy. My ti prinášame niekoľko tipov, ako produkciu vrások účinne zmierniť!

Vyhni sa týmto faktorom!

Ak nechceš vrásky v mladom veku, radšej sa vyhni faktorom ako je priame slnečné žiarenie, fajčenie či stres. Pri nadmernom slnení sa prirodzene vysušuje pleť, čo je tiež dôvodom úbytku kolagénu. Preto vsaď na kvalitné opaľovacie krémy a chráň sa pred slnkom najviac, ako vieš. Fajčenie škodí celému organizmu a pleť nie je výnimkou. Aj tento faktor môže výrazne urýchliť vznik vrások. 

Ani nadmerný stres neprospieva funkcii organizmu. Práve preto sa pokús stresovať čo najmenej, aj keď všetci vieme, že jednoduché to rozhodne nie je. Venuj sa činnostiam, ktoré ťa bavia a vďaka tomu prídeš ihneď na iné myšlienky. 

Zdravá strava je základ !

Základom pre zdravú pleť je správna životospráva. Potraviny s vysokým obsahom vitamínov pleť posilnia a vrásky sa ti tak budú v mladom veku vyhýbať. Nemala by si tiež zabúdať na správnu starostlivosť o pleť. Pri jej zanedbaní môže totiž dôjsť k predčasnému starnutiu, po čom jednoznačne nikto netúži. Pokožku je potrebné neustále hydratovať a dodávať jej potrebné živiny. To sa však dosiahne len s tými správnymi produktami.

Ktoré produkty sú najlepšie na zmiernenie vrások?

Pleťové sérum s kyselinou hyalurónovou: Jedinečné pleťové sérum, ktoré udržuje pokožku pevnú a pružnú. Prispieva k produkcii kolagénu a pleť do hĺbky vyživuje. Pleťové sérum s kyselinou hyalurónovou spomaľuje proces starnutia a redukuje jemné linky.

Spevňujúci krém na očné okolie: Pri starostlivosti o pleť by sa nemalo zabúdať na očné okolie. Práve tu sa častokrát objavujú prvé známky starnutia. Tmavé kruhy pod očami, vrásky či opuchy. Spevňujúci krém na očné okolie je skvelým riešením! Zabezpečí ti pokojný a mladistvý vzhľad.

Himalaya Energizujúci denný krém: Tento jedinečný prípravok zabraňuje tvorbe prvých vrások a pleť do hĺbky vyživuje. Pomáha zlepšiť stav suchej pokožke a taktiež sa môže využiť ako báza pod make – up.

Kolagen MAX: Vysoko kvalitný produkt, ktorý dokáže spomaliť starnutie pokožky vďaka výraznej redukcii vrások. Okrem iného, Kolagen MAX prospieva stavu kĺbov, šliach, vlasov a nechtov.

Tvárová gymnastika a masáže

Ako všetci vieme, cvičenie napomáha celému telu. Počuli ste však niekedy o tvárovej gymnastike? Svaly na tvári sú spojené s kožou. To znamená, že akékoľvek uvoľnenie svalu spôsobí aj uvoľnenie kože.

Správnym cvičením sa podporí tvorba kolagénu a zároveň sa redukuje produkcia vrások. 
Zabrániš tak predčasnému starnutiu pleti a tvoja pokožka bude pevná a pružná.

Aké sú najväčšie mýty?

Aj s vráskami prichádzajú rôzne mýty, podľa ktorých sa mnohí ľudia riadia. Čo však jednoznačne pravda nie je? Na internete sa objavil mýty, ako napríklad to, že ak sa nesmejete, žiadne vrásky sa neobjavia; na mastnej pleti nemôžu vzniknúť vrásky či to, že na tento prejav starnutia zaberajú len tie najdrahšie krémy.
Prosím, never tomu. Ide o mýty, ktoré už boli viackrát vyvrátené. So správnou starostlivosťou a vhodnými prípravkami vieš vrásky jednoducho zjemniť. Taktiež to môžeš oživiť tvárovou gymnastikou či, dokonca, masážou.

Produkty

Kolagen MAX
10% Zľava

Kolagen MAX

Vysoko kvalitný kolagén 
39,50 € 43,90 €
Himalaya  Energizujúci denný krém Himalaya  Energizujúci denný krém
25% Zľava

Himalaya Energizujúci denný krém

Ľahká, hodvábna textúra pre normálnu až suchú pleť
9,70 € 12,90 €
Spevňujúci krém na očné okolie
12% Zľava

Spevňujúci krém na očné okolie

Svieži a bohatý krém špeciálne navrhnutý pre jemné očné okolie
19,30 € 21,90 €

Pleťové sérum s kyselinou hyalurónovou

Výživné a hydratačné organické sérum na tvár a krk 
26,90 €
Akeso pleťový krém Anti-Age
15% Zľava

Akeso pleťový krém Anti-Age

Bohatý a výživný krém na tvár, krk a dekolt 
31,50 € 36,90 €
Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30 Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30
27% Zľava

Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30

Minerálny krém na tvár- Light Medium
15,70 € 21,50 €
Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30 Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30
27% Zľava

Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30

Minerálny krém na tvár- Univerzálny
15,70 € 21,50 €
Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30 Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30
27% Zľava

Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30

Minerálny krém na tvár- Medium – Dark
15,70 € 21,50 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím