Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

05.10.2021

Nespavosť: Problém, ktorý je potrebné riešiť

Nespavosť alebo inak povedané insomnia, je zdravotný problém, ktorý sa vyskytuje čoraz častejšie. Postihuje ženy a mužov, a to bez rozdielu veku. Dlhodobá nespavosť môže mať negatívny vplyv na celkové zdravie. Práve preto je tento problém potrebné riešiť čím skôr.

Čo je to vôbec nespavosť? Ide o poruchu spánku, kedy má človek problém zaspať, poprípade sa veľmi často cez noc budí. Nespavosť trápi aj v súčasnosti množstvo ľudí po celom svete. Tento problém však môže mať aj negatívne následky na organizmus človeka. Preto ak trpíš nespavosťou aj ty, začni to riešiť čím skôr. 

Aké sú príčiny nespavosti?

Dôvodov, prečo vzniká nespavosť je hneď niekoľko. Najčastejšie však ide o stres, tok myšlienok, ktoré ti nedovolia zaspať či zvýšenú citlivosť. Pri chronickej nespavosti sú dôvodom najmä pridružené ochorenia, ako napríklad neurologické, interné choroby či bolestivé stavy. Nespavosť spôsobujú aj úzkostné stavy rôzneho druhu. Najčastejšie ide o depresiu a psychické poruchy.

Prečo je spánok dôležitý?

Odpoveď je v skutočnosti jednoduchá. Počas spánku sa nám zregeneruje celá myseľ a telo. Spánok posilňuje imunitu, chráni nás pred chorobami a podporuje aj naše duševné zdravie. Spánok je nevyhnutnou súčasťou nás všetkých. 
Otázka však je, koľko hodín by sme mali spať? Vo všeobecnosti už dlhé roky platí, že ideálna doba spánku je 8 hodín. Nezabúdajte, že ak spíte menej alebo viac, už vám to mierne škodí. 

Vždy, keď sa rozoberá téma zdravého životného štýlu, všetci si predstavia plnohodnotnú výživu a vykonávanie určitej fyzickej aktivity. Nie je to však len o tom. Spánok taktiež patrí do oblasti zdravého životného štýlu a vysvetlenie je jednoduché. Táto činnosť je totiž nevyhnutnou súčasťou, ktorú potrebujeme na správne fungovanie celého organizmu.

Zásady spánkovej hygieny

Ak chceš predchádzať nespavosti, je nevyhnutné držať sa určitých zásad:
•    Aspoň 2 hodiny pred spaním by si nemali piť kofeínové či alkoholické nápoje. Taktiež sa neodporúča večer nadmerne prejedať. 
•    Dôležité je, aby si mal v spánku určitý systém. To znamená, že by si mal chodiť spať a vstávať vždy v rovnakom čase. 
•    Pred spaním nepozeraj televíziu ani do mobilu. Žiarenie z týchto zariadení by mohlo narušiť tvoj spánok. Radšej si dopraj relax, daj si kúpeľ alebo si prečítaj obľúbenú knihu.
•    V miestnosti, v ktorej spíš si vždy večer vyvetraj. 
•    Neodporúča sa spať počas dňa. Ak vydržíš celý deň bez spánku, večer nebudeš pociťovať problém so zaspávaním.
•    Ak si milovníkom športu, fyzickú aktivitu si dopraj počas dňa, nie tesne pred spaním.

Doprajte si bylinky na dobrú noc

Okrem zásad spánkovej hygieny ti pomôžu aj niektoré z produktov. Tie napomáhajú odbúravať nespavosť, a tak sa jej budeš mať šancu úplne zbaviť. O ktoré produkty sa jedná?

Organický bylinkový čaj – dobrú noc: Tento unikátny produkt, je vyrobený zo 100% prírodných surovín. Obsahuje harmanček, medovku lekársku a rebríček obyčajný. Obľúbený je pre svoje účinky, vďaka ktorým výrazne zlepšuje kvalitu spánku, eliminuje stres a bojuje aj proti chrípke či horúčke.

Valerian : Valerian od Haya Labs vám zabezpečí kvalitný a ničím nerušený spánok. Používa sa aj na zmiernenie kŕčov, redukciu stresu či na zdravé uvoľnenie tela. Postačí vám užiť len 1 kapsulu pred spaním.

Melatonin: Produkt, ktorý je určený pre ľudí trpiacich poruchami spánku. Zlepšuje kvalitu a celkové trvanie spánku. Okrem iného, zabraňuje častému prebúdzaniu v noci a stimuluje imunitný systém.

Spánok je mimoriadne dôležitý pre nás všetkých. Preto ak trpíš nespavosťou, začni tento problém riešiť čím skôr. Nezabúdaj dodržiavať zásady spánkovej hygieny a taktiež užívanie odporúčaných produktov!

Produkty

Valerian 60 Kapsúl
Novinka

Valerian 60 Kapsúl

Podpora spánku, upokojujúci účinok, zmierňuje stres, napätie 
13,90 €
Melatonin Haya Labs
Novinka

Melatonin Haya Labs

Zlepšuje kvalitu spánku 
7,50 €

Magnéziové vločky do kúpeľa pre lepší spánok

Podporuje pokojný spánok Účinné vstrebávanie  100% prírodný zdroj Horčíka
10,90 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím