Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

17.08.2021

Kolagén pre pleť, zdravie a krásu pokožky

Kolagén sa považuje sa hlavnú bielkovinu v tele a tvorí veľmi dôležitú zložku. Vo všeobecnosti však platí, že jeho produkcia s narastajúcim vekom klesá. V tomto článku ti prinášame základné informácie o kolagéne. Jeho výhody, zdravotné benefity ale tiež aj to, ako doplniť kolagén a čomu by si sa mal vyhnúť, ak ho chceš mať v dostatočnom množstve.

Kolagén je jednou zo základných stavebných bielkovín v tele. Nachádza sa prakticky všade, predovšetkým ide o zuby, svaly, vnútorné orgány a nájsť ho môžeš taktiež v štruktúre pokožky. Kolagén je veľmi dôležitá zložka v ľudskom tele a jeho množstvo teda rozhodne netreba podceňovať.

Produkcia kolagénu postupom veku výrazne klesá a aj to je dôvod, prečo sa objavujú rôzne ochorenia častejšie. Vo všeobecnosti platí, že po 25. roku života produkcia kolagénu klesá a po 45. roku sa už netvorí vôbec.

Aká je úloha kolagénu?

Ako je už známe, kolagén sa označuje aj za akýsi životabudič. Prináša skutočne širokú škálu priaznivých účinkov, vďaka čomu je tak obľúbený. Zmierňuje bolesti kĺbov, pleť zachováva večne mladú, redukuje celulitídu a taktiež je skvelým pomocníkom pri chudnutí, kedy účinne spaľuje tuky. Kolagén udržuje zdravé srdce a tráviaci trakt. 

Táto jedinečná zložka má množstvo dôležitých funkcií a je hlavnou časťou spojivových tkanív, ktoré tvoria svaly, kožu, šľachy či rôzne väzivá. O kolagéne je známe, že podporuje funkciu organizmu a predchádza predčasnému starnutiu. Udržuje zdravé kĺby a stav tela. Úloha kolagénu je tak skutočne mimoriadne dôležitá a práve to je dôvod, prečo by sa jeho nedostatok nemal podceňovať.

Ako doplniť kolagén?

Pri výrazne nízkej produkcii kolagénu je potrebné túto zložku určitým spôsobom doplniť. Dnes sú mimoriadne obľúbené výživové doplnky a my ti predstavíme niekoľko z nich. Ktoré produkty pre doplnenie kolagénu sú tie naj?

Collagen MAX:  Vysoko kvalitný produkt, ktorý obsahuje až neuveriteľných 10 gramov kolagénu v kombinácii s horčíkom. Tento jedinečný výživový doplnok s názvom Collagen MAX, okrem iného, podporuje trávenie, redukuje tuky a priaznivo vplýva aj na zdravie mozgu.

Collagen Haya Labs:  Obsahuje čisto prírodné látky, vrátane kolagénu, ktoré sú bohatým zdrojom aminokyselín, vyrovnávajú pružnosť pokožky a taktiež podporujú zdravie kĺbov. Collagen Haya Labs je tak ideálnou voľbou pre doplnenie kolagénu do tela.

Aké sú výhody kolagénu ?

Výhod, ktoré prináša kolagén je skutočne široká škála. V určitých prípadoch tiež slúži ako prevencia rôznych ochorení, predovšetkým tých, ktoré sa týkajú kĺbov, kostí či svalov. Človek je tak viac fit a udržuje si svoje zdravie vo veľmi dobrej kondícii. Kolagén tiež podporuje rast vlasov, nechtov a dôkladne hydratuje pokožku.  Dôležité je, aby ste nedostatok tejto zložky podchytili čím skôr a začali to riešiť. Užívanie kolagénu sa odporúča začať vo veku 25 rokov, kedy nastupuje prvá vlna jeho redukcie. Pri pravidelnom užívaní výživových doplnkov sa vyhnete akýmkoľvek problémom, ktoré by mohli byť spôsobené nedostatkom kolagénu. 

Čomu by si sa mala vyhnúť?

Aj napriek tomu, že mnohé štúdie a výskumy potvrdili, že produkcia kolagénu klesá po 25. roku života, nič to nemení na tom, že môže začať klesať už skôr. Dôvodom sú rôzne vplyvy, ktorým by si sa mal oblúkom vyhnúť. Ide predovšetkým o fajčenie, nadmerné opaľovanie, vysoký príjem cukru či zlá životospráva. 

Väčšinu vecí v našom živote si všimneme až vtedy, keď vzniká problém. Preto nedovoľ, aby sa to stalo aj s kolagénom a nepodceň túto dôležitú zložku tela, bez ktorej by správne fungovalo len veľmi malé množstvo funkcií v organizme. 

Produkty

Collagen 500mg Haya Labs
20% Zľava
Novinka

Collagen 500mg Haya Labs

Podpora zdravej pokožky, vlasov, nechtov, kostí a kĺbov
9,50 € 11,90 €
Kolagen MAX
10% Zľava

Kolagen MAX

Vysoko kvalitný kolagén 
39,50 € 43,90 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím