Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

01.02.2022

Ako vybrať vhodnú sviečku do interiéru? Stavte na kvalitu a prírodné vosky.

Kto by nemiloval plápolajúci plamienok, hrejivé svetlo a jemnú vôňu nesúcu sa vzduchom? Vonné sviečky dokresľujú kúzlo daného okamihu, či už si užívate romantický večer vo dvojici, relaxujete po náročnom dni, alebo len chcete príjemne prevoňať váš interiér. Okrem toho nám sviečky slúžia aj ako dekorácia na zútulnenie domácnosti. Nie je však sviečka ako sviečka, a preto je potrebné si tieto voňavé krásky vyberať s rozumom. 

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, z čoho sú viaceré vonné sviečky vyrobené? 

Vonných sviečok tých najrozmanitejších vôní, po akých len zatúžite, je na trhu celá rada. Avšak, väčšina z nich je pre naše zdravie škodlivá. Zloženie parafínových sviečok je plné prchavých toxických i karcinogénnych prísad (benzén, formaldehyd, oxid uhličitý a iné).  

Pokiaľ nechcete čuchať zdraviu škodlivé látky, kupujte prírodné sviečky zo sójového, kokosového alebo včelieho vosku a užite si vôňu bez nebezpečných splodín. Napríklad tie od značky Candle-lite, ktoré nájdete na našom e-shope.

Do pozornosti vám dávame novú kolekciu sviečok Essential Elements, ktoré sa nielen svojou vôňou, ale aj dizajnom, hodia do každej miestnosti. 

Čím sú vonné sviečky Candle Lite z kolekcie Essential Elements špeciálne? 

Kolekciu Essential Elements tvoria vonné sviečky vyrobené z prírodného sójového vosku, ktorý neuvoľňuje toxíny a ďalšie škodlivé látky, ktoré počas ich pálenia dýchame. Navyše vám oveľa dlhšie vydržia, sójové sviečky totiž horia o 40 až 50 percent pomalšie.  

Čisté 100% esenciálne oleje zas sviečkam dodávajú jemnú, nevtieravú vôňu. Okrem prírodných zložiek vás na sviečkach určite zaujme aj minimalistický dizajn a drevený obal, ktoré spájajú lásku k prírode a krásu minimalizmu.

Medzi pestrou ponukou vôní nájdete drevité tóny sviečky Mahogany & Vetiver, ktoré sa miešajú s aromatickým vetiverom, pikantným  korením a čerstvou kasiou. 

Osviežujúce tóny si môžete vychutnať pri sviečke Eukalyptus & Mäta a trochou pikantnosti váš pošteklí vonná sviečka Citronová tráva a koriander. 

Vonná sviečka Essential Elements Jazmín a Pačuli ponúka žensky zvodnú vôňu jazmínu, pačuli a cédrového dreva v kombinácii tónov teplej ruže a sladkých citrusov. 

Milovníkov zmyselných vôní poteší určite vonná sviečka Vanilka & Santalové drevo, ktorá vás zahalí do zmesi zmyselne sladkej vanilky a hrejivého santalového dreva, pačuli a cédru.

Šesticu luxusných, energických, upokojujúcich a uvoľňujúcich sviečok Essential Elements uzatvára Borievka a ružové drevo, v ktorej sa miešajú bobule borievky a čerstvé okvetné lístky so sviežim lavandínom, pikantnou pomarančovou kôrou a čerstvými citrónovými esenciálnymi olejmi. 

Starostlivosť o prírodné sviečky 

Aby sa vám sviečky odmenili a vydržali krásne prevoniavať vás interiér čo najdlhšie, je potrebné sa o ne starať. Skúste preto dodržiavať tri zásadné rady: 

  1. Pri prvom zapálení sviečky a následnej aj pri každom ďalšom, skráťte knôt. Ten odporúčame skrátiť nožničkami na cca 3 - 5 mm. To je optimálna výška na zabezpečenie rovnomerného roztavenia a pálenia vosku bez zvyškov sadzí. Ak je knôt príliš dlhý, obvykle horí sviečka rýchlejšie a knôt sa utopí vo vosku.  
     
  2. Dbajte na to, aby sviečka prvýkrát horela tak dlho, až kým sa vosk neroztopí po celom obvode svietnika (2 – 4 hodiny). Vosk bude krásne tekutý a číry až po okraj. Sójový vosk má “pamäť” a pri každom ďalšom pálení sa vosk roztopí tak, ako pri tom prvom horení. Vďaka úplnému roztaveniu až po okraj zaistíte čisté a dlhšie horenie sviečky. 
     
  3. Odstráňte zvyšky. Pred opakovaným zapálením sviečky skontrolujte, či sa na alebo vo vosku nenachádzajú zvyšky zhorenej zápalky, odlomený knôt alebo iné zvyšky. Napríklad pri bavlnených knôtoch môže po dohorení na ich konci vznikať tzv. „ruža“, ktorá by sa po čase odlomila a zašpinila čisto biely vosk. 

Nechajte sa týmto článkom inšpirovať a pri nákupe sviečok uprednostnite alternatívy zdravé pre vás, i prírodu. Vonné sviečky Essential Elements sú ideálne aj ako darček či sú to meniny, narodeniny alebo sviatok či iné významné udalosti. 

Produkty

Vonná sviečka Essential Elements Citronová tráva a koriander Vonná sviečka Essential Elements Citronová tráva a koriander
Novinka

Vonná sviečka Essential Elements Citronová tráva a koriander

Pomáha pri relaxácii a upokojení mysle
36,90 €
Vonná sviečka Essential Elements Eukalyptus & Mäta Vonná sviečka Essential Elements Eukalyptus & Mäta
Novinka

Vonná sviečka Essential Elements Eukalyptus & Mäta

Svieža vôňa, ktorá pomáha pri relaxácii a upokojení mysle
36,90 €
Vonná sviečka Essential Elements Jazmín a pačuli Vonná sviečka Essential Elements Jazmín a pačuli
Novinka

Vonná sviečka Essential Elements Jazmín a pačuli

Uvoľňuje napätie, nervozitu a vyčerpanie
36,90 €
36,90 €
Vonná sviečka Essential Elements Vanilka & Santalové drevo Vonná sviečka Essential Elements Vanilka & Santalové drevo
Novinka

Vonná sviečka Essential Elements Vanilka & Santalové drevo

 Drevitá, orientálna, sladká vôňa
36,90 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím