Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

11.05.2021

A ty nepoužívaš pleťové masky? Päť dôvod prečo by si mala

Neverím, že existuje dievča, ktoré netúži po zdravej a peknej pleti. Ak náhodou takú už má, pravdepodobne ju chce aspoň o trošku vylepšiť alebo aspoň zakonzervovať v rovnakej podobe na veky vekov, a ak sa dá kľudne aj dlhšie.

Dopracovať sa však k čistej, vypnutej, hydratovanej či žiarivej pleti (vhodný prívlastok si doplň podľa seba) sa zdá byť častokrát nadľudský výkon a nejednej z nás sa už z množstva na trhu dostupných krémov, olejčekov, toník alebo sér zatočila hlava.

“Pleťová maska vytvorí na tvári povlak, vďaka čomu môžu látky preniknúť hlbšie do kože a pôsobiť priamo tam.”

Hoci zdravie pokožky závisí predovšetkým od každodennej starostlivosti, súčasťou správnej pleťovej rutiny by mali byť aj pleťové masky. Po nanesení totiž na tvári vytvoria povlak, vďaka čomu môžu látky v zložení preniknúť hlbšie do kože a pôsobiť priamo tam. V porovnaní s inými formami sú liečivé zložky omnoho koncentrovanejšie aj silnejšie. Práve preto pri maskách neplatí, že čím viac, tým lepšie a väčšina z nich má odporúčané používanie len dva až trikrát do týždňa.

Ak teda s používaním pleťovej masky stále váhaš, tu je päť výhod, ktoré by ťa mali presvedči:

Šúpolienka

Trápi ťa suchá pleť? Takáto tvár zvykne byť citlivá, napätá a drsná na dotyk, môže dokonca svrbieť, páliť alebo sa v niektorých častiach šúpať. Príliš suchá pokožka tiež zvýrazňuje vrásky a aj nejednotný tón pleti. A to snáď nechce nik, nie? Pleťová maska vie aj v takomto prípade pomôcť.
Siahaj najmä po takých, ktoré majú v zložení kyselinu hyalurónovú, kolagén alebo rôzne oleje, ktoré napomáhajú pokožku chrániť a dodajú jej vlhkosť. Drsnú pokožku vedia tiež upokojiť prírodné látky ako avokádo, med alebo ovsené vločky.

Najlepšie masky na suchú pokožku nájdeš  tu.

Osviežujúca maska z organických uhoriek
Sukin hydratačná pleťová maska
Hydratačná pleťová maska
Detoxikačná maska na pleť

Pomóc, mám akné aj upchaté póry

Akné je nepríjemné či už sa na tvári objaví len raz za mesiac tesne pred menštruáciou alebo ťa sprevádza väčšinu dní v týždni, aj v tomto prípade sa však oplatí mať vo svojom arzenáli krásy pleťové masky. 
Na rozdiel od iných prípravkov vie totiž správne zvolená maska vytiahnuť z pokožky prebytočný maz a nečistoty, ktoré môžu za upchaté póry a neskôr aj nepríjemné a bolestivé vyrážky.

Na liečbu a prevenciu upchatých pórov či akné poslúžia čistiace masky, najlepšie na báze kaolínu, aktívneho uhlia, zinku, gáfru alebo liečivého bahna. Na upchaté póry dobre zaberajú aj masky s prímesou kyselín, a to hlavne kyseliny salicylovej. Majú pre pleť vyhladzujúci a antibakteriálny účinok, regulujú mazotvorbu, sťahujú póry a pôsobia protizápalovo.

Najlepšie masky na akné a upchaté póry nájdeš tu.  

Detoxikačná maska so zelením Ílom
Pleťová maska s aktívnym bambusovým uhlím
Čistiaca pleťová maska 

O nie, moja tvár je mastná!

Mastnú pleť spôsobuje hromadenie prebytočného mazu na povrchu pleti. Nemusí to byť len určeným typom pleti, za nadmernú tvorbu mazu môže aj stres, strava, či znečistené ovzdušie. 

Myslíš si, že keď máš mastnú pleť, potrebuješ ju skôr vysušiť, než hydratovať? Chyba! Ak budeš tvár vysušovať, žľazy začnú produkovať maz ešte viac. Základ je teda zbaviť sa mazu a hydratovať, a preto by mala mať pleťová maska dôležité miesto aj v tvojej starostlivosti o tvár.

Ak ťa trápi mastná pokožka, siahni po maskách, ktoré obsahujú íl. Ten odstráni prebytočný maz, nečistoty aj odumreté bunky. Chýbať by nemali ani hydratačné látky, minerály, vitamíny C a E či zinok.

Najlepšie masky na mastnú pleť nájdeš tu. 

Látková maska na tvár s aktívnym uhlím
Pleťová maska s aktívnym bambusovým uhlím

Stratila tvoja pokožka pružnosť?

Vekom, stresom ale aj fajčením stráca pokožka pružnosť a má sklon k tvorbe jemných rýh či vrások. Okamih zdesenia nad objavením prvých vrások v zrkadle zažije každá z nás, no namiesto botoxu skús najprv pleťovú masku. Správne zvolený typ sa dokáže do pokožky vpiť a na počkanie ju spevní, vyhladí a oživí. 

Čo by mala taká maska obsahovať? Najmä kyselina hyaluronovú, koenzým Q10 a kollagén. Aj kofeín je malý zázrak, má spevňujúce a antioxidačné vlastnosti, ktoré chránia genetický materiál buniek a pomáha k zlepšeniu kontúr tváre. 

Najlepšie masky na boj proti vráskam nájdeš tu. 

Tekvicová maska na tvár
Sukin spevňujúca látková maska na pleť
Sukin detoxikačná ílová maska
Sukin hydratačná pleťová maska

VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím