Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

19.10.2021

Trápia ťa tmavé kruhy pod očami? Vyskúšaj tieto tipy!

Aj ak ty patríš medzi ľudí, ktorí trpia tmavými kruhmi pod očami, nezúfaj. Rozhodne v tom nie si sama. Množstvo ľudí na celom svete má tzv. vačky po očami, a to bez rozdielu veku či pohlavia. V tomto článku ti túto problematiku priblížime.

Čo sú to tmavé kruhy pod očami? Ide o rozšírenie žiliek, ktoré sa nachádzajú v očnom okolí. Ak sa rozšíria, zároveň sa zmení aj farba. Koža pod očami je veľmi tenká a prehľadná. Z akéhokoľvek dôvodu sa tam rozšíri žilka, poprípade iná cieva, dochádza ku zmene farby, ktorá je najčastejšie tmavá. 

Prečo vznikajú tmavé kruhy pod očami?

Ak sa pýtaš túto otázku neustále aj ty, si tu správne. Dôvodov, prečo vznikajú tmavé kruhy pod očami je naozaj veľa. V niektorých prípadoch ide o skutočne nedostatok spánku. To je však len veľmi ojedinelé. Medzi najčastejšie dôvody patrí stres, dedičnosť, hromadenie tukov a vody v okolí očí či nezdravý životný štýl. Tmavé kruhy pod očami môžu byť aj jedným z prejavov pridružených ochorení. Ide napríklad o poruchy štítnej žľazy, chudokrvnosť, alergie či hormonálne výkyvy.

Babské recepty, ktoré ti pomôžu

Recepty starých mám zaberali na rôzne druhy ochorení. Výnimkou nie sú ani tmavé kruhy pod očami, ktoré dokáže vyriešiť aj babský recept. Prinášame ti tipy na niektoré z nich, ktoré odskúšalo už veľké množstvo ľudí a jednoducho to zabralo!

Uhorka ako klasika

Všetci to poznáme. Uhorky na oči a vychutnávanie si relaxu. Vedel si však, že sa na oči nedávajú len tak pre nič? Uhorky totiž obsahujú špeciálne látky – astringenty, ktoré majú sťahujúci účinok. Vďaka tomu budeš mať zosvetlenú a zjemnenú pokožku. Pri pravidelnom používaní je viac než pravdepodobné, že postupne vyblednú aj tmavé kruhy pod očami.
Ako na to? Nakrájaj si uhorku na tenké plátky, ktoré následne budeš musieť vložiť do chladničky, približne na 30 minút. Uhorky si polož na oči a nechaj pôsobiť asi 15 minút.

Citrónová šťava

Citrón obsahuje vitamín C, ktorý napomáha pri mnohých problémoch. Výnimkou nie sú ani tmavé kruhy pod očami. Príprava tejto kúry je skutočne jednoduchá. Vytlačte šťavu z citróna, namočte doňho vatový tampón, vklepte ho do postihnutých oblastí a nechajte pôsobiť približne 10 minút. 

Čajové vrecúška

Možno by si neveril, no na tmavé kruhy pod očami sú veľmi účinné čajové vrecúška. Podporujú cirkuláciu krvi a sú bohatým zdrojom antioxidantov. Čajové vrecúška dajte najskôr do chladničky, potom ich naneste na oči a nechajte pôsobiť aspoň 15 minút. Následne si tvár opláchnite teplou vodou.

Produkty na tmavé kruhy po očami

V prípade, že preferuješ kozmetické prípravky, máme pre teba niekoľko tipov, ktoré by si mala rozhodne vyskúšať:

Čistý kokosový olej: Tento produkt má všestranné využitie. Použiť ho môžeš na výživu vlasov a pokožky, no tiež na zmiernenie tmavých kruhov pod očami. 

Spevňujúci krém na očné okolie: Obsahuje prírodné výťažky a je vhodný pre kohokoľvek. Výrazne redukuje tmavé kruhy pod očami. Má sťahujúce účinky a taktiež účinne bojuje proti známkam starnutia.

Baobabový olej: Je bohatý na vitamín E a esenciálne mastné kyseliny. Prispieva k regenerácii buniek a redukuje tmavé kruhy pod očami. Taktiež zabraňuje tvorbe vrások a použiť ho môžeš aj na podráždenú pokožku.

Jojobový olej: Skvelá voľba na zosvetlenie tmavých kruhov pod očami. Okrem iného, výrazne napomáha k hydratácii pleti a je vhodný na všetky typy pokožky. Obsahuje vitamíny a minerály, ktoré podporujú zdravie pleti.

Tmavé kruhy pod očami sú možno problémom, ktorý nechce zažiť rozhodne nikto z nás. Ak sa to už vyskytne, existuje široké spektrum možností, ako s týmto problémom bojovať. Či už vsadíš na babské recepty alebo hotové produkty, s tmavými kruhmi pod očami si ľahko poradíš!

Produkty

Jobobový olej Jobobový olej
Novinka

Jobobový olej

Viacúčelový olej na tvár, telo a vlasy
7,90 €

Čistý Kokosový olej

Ideálny na ošetrenie a vyživenie pokožky a vlasov 
10,90 €

Baobabový olej

Zmiernenie nepríjemných pocitov a podráždenia spojených s ekzémom alebo psoriázou
8,90 €
Spevňujúci krém na očné okolie
12% Zľava

Spevňujúci krém na očné okolie

Svieži a bohatý krém špeciálne navrhnutý pre jemné očné okolie
19,30 € 21,90 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím