Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

22.03.2022

Sprievodca prírodnými telovými mliekami

Ľudská pokožka si zaslúži tú najlepšiu starostlivosť. Pravidelnou hydratáciou telovým mliekom zaistíš jej jemnejší a pružnejší vzhľad. Navyše, premazávanie tela voňavým prírodným telovým mliekom je taktiež príjemný relaxačný rituál. Zisti, ako používať telové mlieka, kedy ich používať a aké je pre teba a tvoju pokožku to najlepšie telové mlieko. 

Z čoho sa skladá telové mlieko? 

Telové mlieko je emulzia oleja a ďalších prísad na vodnej báze, ktoré hydratuje, upokojuje a zjemňuje pokožku. Má redšiu konzistenciu ako hydratačný krém a ľahšie sa vstrebáva, takže je vhodnejšie na každodenné použitie na rozdiel od hustého hydratačného krému alebo telového masla. Telové mlieko oceníš najmä, ak máš mastnú alebo normálnu pokožku. Vďaka ľahkej konzistencii je telové mlieko skvelou voľbou aj v horúcich letných dňoch.  

TIP: Telové mlieko je vhodné aj pre citlivú detskú pokožku. Zawadi hydratačné telové mlieko pre deti vďaka svojmu jedinečnému zloženiu fosfolipidov a esenciálnych zlúčenín, zachováva dokonalú hydratáciu pokožky. Upokojujúce a regeneračné pôsobenie patentovaného komplexu HydroCalm® zas znižuje nepohodlie a napätie pokožky. 

Výhody telového mlieka 

    1. Udržuje pokožku jemnú a pružnú.  

Suchá pokožka môže viesť k nepríjemným pocitom jej napnutia či popraskania a práve s tým dokáže telové mlieko účinne bojovať. Pokožku vyživuje a hĺbkovo hydratuje a tým jej dopraje  presne to, po čom túži.  

     2. Rýchlo sa vstrebáva.

Telové mlieko sa rýchlo vstrebáva, preto je jeho používanie skvelým spôsobom hydratácie pokožky aj bez zbytočného a nepríjemného pocitu mastnoty.  

    3. Hydratačne pôsobí aj z dlhodobého hľadiska.  

Telové mlieko je emulzia oleja a prísad na báze vody, preto má z tejto zmesi úžitok nielen najvrchnejšia vrstva pokožky, ale aj epiderma - spodná vrstva pokožky. 

Čo by telové mlieko nemalo obsahovať? 

Ak siahneš po nejakom konvenčnom telovom mlieku, môžeš sa stretnúť s tým, že bude obsahovať niektoré látky, ktoré skôr škodia, než pomáhajú. Ide predovšetkým o najrôznejšie syntetické vonné látky či karcinogénne prísady. Pri nákupe telového mlieka, je preto potrebné pozerať sa na zloženie. Ak v zložení nájdeš niektorú z nasledujúcich nežiadúcich zložiek, nákup si radšej rozmysli: 

  • parfum obsahujúci ftaláty,  
  • karcinogénny benzylalkohol,  
  • stearát PEG-100 považovaný aj za karcinogén,  
  • BPA, chemická zlúčenina ktorá sa používa na výrobu plastových fliaš,  
  • polyoxyetylén,  
  • oxynol,  
  • PEG polyetylénglykol,  
  • metylizotiazolinón (MIT),  
  • toluén 
  • a iné. 

Živiny sú v telovom mlieku žiadúce  

Kto by nechcel používať telové mlieko, ktoré je doslova nabité živinami? Prírodné telové mlieka z našej ponuky sú bohaté na antioxidanty a liečivé zložky. Mnohé z nich  obsahujú esenciálne oleje, ktoré ovládnu tvoje zmysly, organické tuky s vysokým obsahom antioxidantov, bylinné ingrediencie či včelie produkty, ako aj niektoré ďalšie špeciálne zložky.  

Ako používať telové mlieko? 

Pre dosiahnutie najlepších výsledkov odporúčame aplikovať telové mlieko, kým je pokožka ešte vlhká, ideálne po kúpeli alebo sprche. Nanes si menšie množstvo telového mlieka do dlane a jemne ho vmasíruj do pokožky, kým sa úplne nevstrebe.  

 TIP: Ak skúšaš produkt prvýkrát, vždy odporúčame si najskôr urobiť test citlivosti pokožky. 

Najlepšie telové mlieko pre teba 

Rôzne typy pokožky majú rôzne požiadavky na starostlivosť, preto je dôležité nájsť si perfektné telové mlieko, ktoré bude vyhovovať potrebám práve tvojej pokožky.  

Telové mlieko pre citlivú pokožku  

Ak sa tvoja pokožka ľahko podráždi, odporúčame ti zvoliť telové mlieko s prírodným upokojujúcim zložením. Sukin upokojujúce telové mlieko, obohatené o Aloe Vera, uhorku a harmanček, pomáha upokojiť a hydratovať pokožku. Intenzívne vyživí i veľmi suchú pokožku a zredukuje jej drsnosť. Tvoja pokožka bude vláčna a hodvábne jemná na dotyk. 

Telové mlieko pre suchú pokožku  

Na suchú pokožku vyskúšaj naše hydratačné telové mlieko Sukin. Vďaka bohatej zmesi sezamových semienok, šípok, jojoby a avokáda toto telové mlieko intenzívne vyživuje a zvláčňuje pokožku, dodáva jej potrebnú hydratáciu a zanecháva ju na dotyk zamatovo jemnú. Navyše jeho príjemná vôňa pohladí aj tvoje zmysly. 

TIP: Ak máš extrémne suchú pokožku, odporúčame pred aplikáciou pridať niekoľko kvapiek nášho organického šípkového oleja do telového mlieka.

 

Produkty

21,50 €

Sukin hydratačné telové mlieko pre ženy

Aromatické telové mlieko určené na hydratáciu pokožky a zadržiavanie vlhkosti
21,50 €
21,50 €

Hydratačné telové mlieko s vôňou Kokosu a Ananásu

Hydratuje, vyživuje a zanecháva pokožku príjemne prevoňanú
21,50 €
Hydratačné telové mlieko Limetka a Kokos Hydratačné telové mlieko Limetka a Kokos
14% Zľava

Hydratačné telové mlieko Limetka a Kokos

Zjemnite a upokojte svoju pokožku dámskym hydratačným telovým mliekom
18,50 € 21,50 €
Hydratačné telové mlieko pre deti
30% Zľava

Hydratačné telové mlieko pre deti

Upokojujúce a osviežujúce telové mlieko na tvár a telo
11,83 € 16,90 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím