Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

26.10.2021

SPF v kozmetike: Prečo by sme ho mali používať celoročne?

SPF je ochranný faktor, ktorý sa využíva na opaľovanie. Chráni našu pokožku pred škodlivým žiarením, vďaka čomu sa vieme úplne vyhnúť akémukoľvek podráždeniu. SPF sa však čoraz viac odporúča užívať celoročne a má to svoje opodstatnenie. V tomto článku sa dočítaš, prečo je dôležité SPF faktor používať aj vtedy, keď sa opaľovať nechystáš.

Výber opaľovacieho krému vie byť občas poriadne náročný. Dermatológovia však odporúčajú opaľovací krém so SPF faktorom 30. Táto hodnota by mala byť postačujúca aj na dlhší pobyt na slnku. Pre väčšiu účinnosť sa však odporúča opaľovací krém natierať opakovane. Hlavne po kúpaní či opaľovaní. 

Prečo by ste však mali opaľovací krém so SPF faktorom používať aj počas iných období?

SPF je nevyhnutný aj počas upršaných dní

Možno by ste neverili, no opaľovací krém so SPF faktorom je nevyhnutnou súčasťou aj zamračených či upršaných dní. Vysvetlenie je jednoduché. Slnečné lúče totiž obsahujú UVA a UVB žiarenie, ktoré môže poškodiť pokožku. UVA žiarenie môže preniknúť aj do silného mraku, a to môže spôsobiť dlhodobé poškodenie pokožky. 

SPF prípravok a práca v interiéri

Slnečné žiarenie môže preniknúť aj za sklo. To znamená, že ak aj pracujete v interiéri, aj v tomto prípade je prípravok so SPF faktorom veľmi dôležitý. UVA žiarenie, ktoré je škodlivé vie preniknúť aj cez sklo auta. Preto ak často jazdíte týmto dopravným prostriedkom, je dôležité, aby ste sa patrične chránili. 

Ochranné opaľovacie krémy rady Sukin

Sukin prináša širokú ponuku opaľovacích krémov, ktoré obsahujú SPF faktor 30. Výhodou je, že tieto kozmetické produkty sú až v troch odtieňoch, ktoré si postupne v nasledujúcich riadkoch predstavíme. 

Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF 30 – Light Medium: Minerálny krém na tvár, ktorý je vhodný pre ľahký až stredný tón pleti. Zároveň pokožku zmatňuje a dôkladne hydratuje. 

Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF 30 – Univerzálny: Výhodou tohto ochranného opaľovacieho krému je najmä to, že je vhodný pre všetky typy pleti. Preto ak nemáš žiadne špeciálne požiadavky, tento prípravok je skvelá voľba!

Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF 30: Medium Dark: V prípade, že máš stredný až tmavší tón pleti, tento typ ochranného opaľovacieho krému je vhodný práve pre teba. 

Aké výhody prinášajú tieto prípravky?

Aj napriek tomu, že spomínané ochranné opaľovacie krémy sa nachádzajú až v troch odtieňoch, niečo predsa len majú spoločné. Okrem SPF faktora 30 to je veľké množstvo benefitov. 
Ochranné opaľovacie krémy rady Sukin majú čisto prírodné zloženie. Obsahujú antioxidanty v podobe zeleného čaju, šípkového oleja a uhorky. Toto zloženie zabezpečuje dôkladné zmatnenie pleti, čo je veľkým benefitom. Po nanesení totiž ochranný opaľovací krém nezanecháva mastný film. 

Okrem toho, že tieto prípravky chránia pleť pred poškodením pleti, benefitom je tiež zabránenie predčasnému starnutiu pokožky. Preventívne pôsobia proti vzniku vrások a pigmentácií. Vďaka tomu bude tvoja pokožka zdravo vyzerajúca počas každého obdobia.

Najdôležitejší benefit je, samozrejme, faktor SPF 30, ktorý chráni pokožku tváre pred škodlivým žiarením nielen počas leta, ale aj cez ostatné obdobia. Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF 30 je možné použiť aj ako bázu pod make – up, čo je ďalším obrovským benefitom. 

Ekologické hľadisko

Nakoniec je dôležité pripomenúť ekologické hľadisko týchto prípravkov. Tieto prípravky rady Sukin neznečisťujú prírodu a ochraňujú prostredie. Sukin bol certifikovaný za spomalenie klimatických zmien a za pomoc planéte. 

Preto ak túžiš po čisto prírodnom a maximálne účinnom prípravku na pleť, ochranné opaľovacie krémy s faktorom SPF 30 sú tou správnou voľbou!

Produkty

Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30 Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30
27% Zľava

Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30

Minerálny krém na tvár- Light Medium
15,70 € 21,50 €
Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30 Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30
27% Zľava

Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30

Minerálny krém na tvár- Univerzálny
15,70 € 21,50 €
Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30 Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30
27% Zľava

Ochranný opaľovací krém s faktorom SPF30

Minerálny krém na tvár- Medium – Dark
15,70 € 21,50 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím