Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

07.07.2021

Ricínový olej ako elixír krásy pre pokožku tela a vlasy!

Dnešný svet je plný inovácií a výnimkou nie sú ani kozmetické prípravky rôzneho druhu. Obľúbeným produktom je ricínový olej, ktorý prináša množstvo priaznivých účinkov. Dôkazom sú aj stovky recenzií od spokojných zákazníkov. Prečo je ricínový olej tak obľúbený?

Ricínový olej je známy už od pradávna. Vo svojich začiatkoch bol používaný na liečebné účely a dnes tomu nie je inak. Ricínový olej charakterizuje, predovšetkým, hustá konzistencia, ktorá je podobná medu. 

Tento jedinečný elixír sa vyrába pomocou lisovania zo semien ricinovníka. Vďaka tomuto procesu vznikne ricínový olej s množstvom priaznivých účinkov, ktoré sa dajú aplikovať, predovšetkým, na dermatologické účely.

Kde sa dá využiť ricínový olej?

Ricínový olej je skutočne obľúbený produkt, a to najmä pre jeho široké využitie. Vo všeobecnosti tento produkt priaznivo vplýva na pokožku tela, vlasy, riasy a nechty. Je vhodné ho použiť pri suchých a nevitálnych vlasoch, ktorým dodá potrebnú výživu a lesk. Ricínový olej je bohatý na vitamíny, vďaka čomu posilňuje vlasy už od prvého použitia. 

Aké má účinky na pokožku?

Ricínový olej je možné použiť aj na pokožku. Dôkladne eliminuje množstvo baktérií a vírusov, vďaka čomu sa výrazne redukuje vznik zápalov rôzneho druhu. Ricínový olej sa dá využiť aj v opačnom prípade, a to vtedy, keď už sú na pokožke vzniknuté zápaly. Jeho aplikáciou sa znížia prejavy tohto nepríjemného problému, ako je napríklad svrbenie, pálenie či začervenanie. 

To platí aj po podráždenej pokožke po opaľovaní, čo je častým problémom, predovšetkým, horúcich letných dní. Ricínový olej dopraje pokožke zjemnenie, vyhladenie a upokojenie. Balzamom na dušu je tento produkt aj pre suchú a citlivú pokožku. Tá trápi množstvo ľudí najmä v zimnom období, kedy je pokožka vystavovaná množstvu škodlivých vplyvov.

Vhodný pre všetky typy vlasov

Tak, ako sme si už spomínali, ricínový olej sa využíva aj na starostlivosť o vlasy. Veľkým benefitom je, že je vhodný pre všetky typy vlasov. Či už sa jedná o kučeravé, jemné, husté či suché vlasy. Týmto a ešte oveľa viac typom dodá potrebnú výživu. Tá je zabezpečená vďaka zloženiu ricínového oleja. Je bohatý na kyselinu ricinolejovú, omega 6 a 9, a tiež vitamín E. Neobsahuje žiadne škodlivé či inak chemicky upravované látky.

Aké sú vlastnosti červeného oleja?

Ricínový olej má rôzne podoby a jednou z nich je aj čistý červený ricínový olej. Ten prináša množstvo priaznivých účinkov, ako napríklad posilnenie štruktúry vlasov, zahustenie mihalníc či obočia. Taktiež vyživuje pokožku, zabraňuje vzniku vráskam a eliminuje rozštiepené končeky.

Biely ricínový olej

Ďalším druhom je biely ricínový olej, ktorý je bohatý na vitamíny. Okrem iného, obsahuje omega 6 a kyselinu ricinolejovú, čo zabezpečuje dokonalé vyživenie pokožky a vlasov. Tento jedinečný prípravok je známy aj pre svoje antibakteriálne, protiplesňové a antivírusové účinky. Pokožke dodáva hydratáciu a premasťuje ju, vďaka čomu je prítomná častá regenerácia.

Obklady z ricínového oleja

Ricínový olej je možné použiť v rôznych podobách. Jednou z nich sú obklady, ktoré sú vhodné na liečbu bolesti vaječníkov, poprípade kĺbov. Príprava spočíva v zmiešaní ricínového oleja a zeleného ílu. Takto vytvorená hmota sa natrie aspoň raz denne. 

Po nanesení sa nechá prípravok pôsobiť, približne hodinu pod kúskom bavlnenej látky. Pri pravidelnom užívaní sa dostavia okúzľujúce výsledky, vďaka čomu sa budeš vedieť úplne zbaviť akýchkoľvek bolestí.

Ricínový olej sa považuje za akýsi zázrak, ktorý pomohol už veľkému množstvu ľudí. Neváhaj tento jedinečný prípravok vyskúšať a aj ty po čase zistíš, že to skutočne stálo za to.

VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím