Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

22.02.2022

Prírodné tuhé mydlá a ich výhody

Tuhé mydlá bývali výsadou našich starých mám. Za ich mladosti to bol jediný druh kozmetiky, ktorý sa staral o ich pokožku. Tuhé mydlá sa postupne opäť vracajú na výslnie a stávajú sa nevyhnutnou súčasťou kúpeľní. Napriek tomu sa aj tak stále objavujú predsudky, podceňovanie a obavy z vysušovania pokožky, ale aj negatívne názory, že tuhé mydlá nepenia, sú nepraktické a nevhodné pre citlivú a problematickú pokožku. Aká je teda pravda? V nasledujúcich riadkoch sme si pre teba pripravili pár dôvodov, vďaka ktorým si tento druh kozmetiky obľúbiš aj ty. 

Zameraj sa na kvalitu 

Pri tuhých mydlách platí, že je veľký rozdiel medzi mydlom za pár drobných z drogérie a prírodným, ručne vyrobeným mydlom. Klasické mydlá z drogérie často obsahujú zložky, ktoré môže spôsobovať podráždenie pokožky, alergiu aj kožné problémy. 

Naopak prírodné mydlá obsahujú prírodné oleje, liečivé bylinky, bambucké maslo, 100% prírodné esenciálne oleje alebo napríklad kozie mlieko, včelie produkty či íl. Navyše bývajú vyrábané metódou za studena a na báze rastlinného glycerínu, vďaka ktorému sú jemnejšie a dobre znášané aj citlivou a suchou pokožkou. Takéto prírodné tuhé mydlá sú teda šetrné a vhodné pre akýkoľvek typ pokožky. Vo väčšine prípadov nebudete potrebovať ani telové mlieko, pretože o vyživenú, hydratovanú a jemnú pokožku sa postará už samotné tuhé mydlo. 

 Každý kúsok mydla je ručne vyrobený 

Než si rozbalíš svoje tuhé mydlo, stojí za jeho výrobou celá alchýmia a množstvo rúk. Prírodné certifikované ručne vyrábané mydlá sú zhotovené podľa originálnej receptúry, ktorú si každý výrobca prísne stráži. Výroba mydla začína pri vážení ingrediencií a rozohrievaní tuhých olejov.  Nádhernú vôňu im dodávajú 100% prírodné esenciálne oleje. Následne prichádza na rad pridávanie farebných a výživných látok - všetko len čisto prírodné suroviny. Tekutina sa potom vleje do formy a nechá sa stuhnúť. Celý proces výroby tuhého mydla sa zakončuje krájaním a balením. 

Výhody prírodných tuhých mydiel

Kvalitné zloženie s prírodnými maslami a olejmi, ktoré zanecháva pokožku dokonale jemnú je dôležitou, no nie jedinou výhodou. Tuhé mydlá majú aj tieto výhody: 

  • Ekologické 

Prírodné tuhé mydlá sú ohľaduplné k prírode. Kvalitné prírodné mydlo kúpite zabalené v papierovej krabičke, na ktorú bol použitý recyklovateľný papier. Taktiež sa spotrebuje oveľa menej obalového materiálu ako pri klasických tekutých prostriedkoch balených v plaste. 

  • Praktické 

Tuhé mydlo nezaberie veľa miesta. Už nikdy viac nebudeš potrebovať toľko plastových fľaštičiek. Navyše sa už nemusíš viac obávať, že by sa ti vylialo do kufra.  

  • Vydržia oveľa dlhšie  

Neopísateľná je aj výdrž mydiel. Oproti tekutým mydlám vydržia mnohonásobne dlhšie, takže vďaka nim aj ušetríš. Pri olejových mydlách väčšinou platí, že čím staršie, tým sú tuhšie a tým dlhšie vydržia. 

  • Ľahké a univerzálne použitie 

Tuhé mydlo použiješ na telo či tvár. Hitom posledných rokov je aj tuhý šampón priamo určený na vlasy. Použitie tuhého mydla je veľmi jednoduché. Stačí navlhčiť, namydliť a môžeš sa pustiť do umývania. 

  • Aromatické a relaxačné účinky 

Mydlá, ktoré nie sú zabalené do plastových obalov, majú tú výhodu, že krásne prevoňajú kúpeľňu, aj keď ich zrovna nepoužívate. Viaceré tuhé mydlá, vďaka pridaným éterickým olejom využijete aj na aromaterapiu a relaxáciu. Veď, kto by sa netešil na horúci kúpeľ s upokojujúcou vôňou harmančeka? 

Výber tuhého mydla  

Na trhu už nájdete množstvo typov, druhov a značiek. Existujú mydlá špeciálne pre problematickú pokožku, na ekzém, lupienku či akné. Taktiež nechýbajú ani mydlá určené na mastnú, suchú, citlivú i zrelú pleť, niektoré môžu byť aj jemne peelingové, dezinfekčné, antioxidačné, intímne alebo jednoducho len farebné a zábavné, ktoré bývajú určené predovšetkým pre normálnu a bezproblémovú pokožku.  

V našej ponuke nájdete mydlá francúzskej značky Beauty Garden a gréckej značky Akeso, ktoré pre vás poctivo testujeme a vyberáme. Ak poznáš svoj typ pokožky, nemôžeš s týmito 100% prírodnými a certifikovanými tuhými mydlami siahnuť vedľa. 

Produkty

Prírodné Harmančekové mydlo Prírodné Harmančekové mydlo
12% Zľava

Prírodné Harmančekové mydlo

100% prírodné harmančekové mydlo vhodné pre celú rodinu
6,95 € 7,90 €

Prírodné mydlo s kozím mliekom

Vynikajúce mydlo pre citlivú pokožku
4,90 €

Prírodné mydlo Jazmín a Chian mastic

Hlboko hydratačný a antioxidačný
4,90 €

Prírodné mydlo Geranium

Vhodné pre mimoriadne citlivú pokožku
4,90 €

Prírodné mydlo divoký cypres & althea

Ideálne pri akné, psoriáze a ekzémoch
4,90 €

Prírodné mydlo borovica a zelený íl

Má upokojujúce, tonizujúce a sťahujúce vlastnosti
4,90 €

Prírodné mydlo s Tea Tree a Propolisom

Čistiace mydlo na tvár pre problematickú a aknóznu pleť
4,90 €
Prírodné Nechtíkové mydlo Prírodné Nechtíkové mydlo
12% Zľava

Prírodné Nechtíkové mydlo

Hydratačné prírodné mydlo z nechtíka obohatené o bambucké maslo 
6,95 € 7,90 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím