Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

16.10.2020

Prečo by ste mali prejsť na prírodnú starostlivosť o pleť?

Všetci, do istej miery, chápeme, že toxíny sú pre človeka škodlivé. Vyhýbame sa požitiu toxínov, tak prečo nám nevadí, keď si ich dávame na pokožku?

Ľudia čoraz viac dbajú na to, čo si dávajú na pokožku, pretože veľa zložiek, ktoré nanášame lokálne (na našu pokožku, na rozdiel od do našich tiel), sa vstrebáva cez pokožku a do tela. Keď zvážime, ako ľahko sa môžu toxíny nachádzajúce sa v mnohých bežných výrobkoch starostlivosti o pleť absorbovať do nášho systému, začneme si uvedomovať, ako dramaticky môžu naše voľby ovplyvniť celkové zdravie a pohodu.       

Prírodná starostlivosť o pleť môže upokojiť podráždenie a zamerať sa na problémy s pleťou

Zatiaľ čo prechod na prírodnú starostlivosť o pleť môže mať úžitok pre všetky typy pleti, prírodné produkty sú obzvlášť výhodné pre ľudí trpiacich prílišnou citlivosťou pokožky. Dráždenie a citlivosť pokožky často vyvolávajú umelé vonné látky, alkohol, parabény a syntetické penidlá, ktoré sú bežné v tradičných výrobkoch starostlivosti o pleť. Prechod na rutinu prírodnej starostlivosti o pleť eliminuje prevažnú väčšinu bežných dráždivých látok, zníži riziko zápalov a pracuje na prirodzenom vyliečení a upokojení citlivej pokožky.     

Prírodné produkty udržia zdravie pokožky

Okrem toho, že prírodná starostlivosť o pleť je skvelá pre citlivú a suchú pokožku, môže tiež zlepšiť zdravie mastnej a aknóznej pleti. Mnoho tradičných výrobkov starostlivosti o pleť uvádzaných na trh ako „liečba akné“ obsahuje sírany a iné agresívne chemikálie, ktoré zbavujú pokožku jej prírodných olejov. Samotné akné je spôsobené nadmernou produkciou olejov, ktorá vedie k upchatiu pórov, ktoré sa potom infikujú baktériami. Tieto chemikálie poskytujú mastnej pokožke takmer okamžitý pocit „čistoty“, ale to, čo tieto chemikálie v skutočnosti robia, je však zbavenie pokožky jej vzácnych prírodných olejov - ochranná vrstva, ktorá zadržiava vlhkosť a bráni vstupu baktériám a voľným radikálom. Odstránením týchto olejov z pokožky by sme mohli „vysušiť“ oleje spôsobujúce akné, ale zároveň vysušujeme aj oleje, ktoré naša pokožka potrebuje, aby mohla fungovať čo najzdravšie. Toto naštartuje produkciu oleja v našom tele na príliš vysokú rýchlosť, ktorá nás dovedie späť na začiatok.            

Prírodné zložky sú rovnako účinné ako ich chemické náprotivky

Jednou z najväčších mylných predstáv o prírodnej starostlivosti o pleť je, že jednoducho nefunguje. Aj keď mnohí predpokladajú, že silná „aktívna“ starostlivosť o pleť musí obsahovať náročné chemikálie, prírodné produkty a prísady môžu byť rovnako účinné. Namiesto použitia chemikálií ako „výplňových“ prísad používa Sukin konzervačné látky iba v nevyhnutných prípadoch v záujme ľudského zdravia a ochrany pred kontamináciou. To znamená, že s prírodnou rutinou starostlivosti o pleť môžete dodať svojej pokožke účinné a koncentrované zložky.     

S toľkými účinnými a dostupnými riešeniami prírodnej starostlivosti o pleť, ktoré sú dnes ľahko dostupné, by ste si možno mali položiť otázku „Prečo neuvažovať o prírodnejšom prístupe k starostlivosti o pleť?“

VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím