Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

30.11.2021

Najlepšie zubné pasty pre čistenie zubov

Určite to každý z nás pozná. Večer sme už unavení a nikomu sa nechce ísť do kúpeľne vyčistiť si zuby. To je však veľká chyba. Čistenie zubov by malo byť pre všetkých samozrejmosťou. My ti prinášame tipy, ako si vybrať vhodné zubné pasty, ústne vody či zubné kefky k vykonávaniu tejto činnosti.

Na trhu dnes nájdeme širokú škálu zubných pást. 

Pastadelcapitano ide o taliansku výrobu, ktorá povýšila zubné pasty na úplne iný level. Vynikajú svojim zložením, a tiež zaujímavou chuťou. Bojujú proti vzniku zubného kameňa a v neposlednom rade aj zubného kazu. Zubná pasta Pastadelcapitano si získala priazeň u mnohých ľudí, čo značí o jej kvalite.

Zubnému kazu však nezabráni len použitie zubnej pasty ale celkové čistenie zubov.

Prečo je dôležité čistenie zubov?

Ako dobre vieme, zubný kaz nevznikne zo dňa na deň. Predchádzajú tomu rôzne faktory, ako napríklad konzumácia sladkého a kyslého, vznik zubného povlaku a následne zubného kameňa. Týmto spôsobom sa sklovina zuba oslabuje a vzniká zubný kaz. Aby si tomu vedela predísť, v prvom rade je potrebné dôsledné čistenie zubov. To je nutné aspoň dvakrát za deň. Ráno a večer pred spaním.

Používanie ústnej vody

V dnešnej dobe väčšina zubárov povie, že ústna voda je len akýsi doplnok. Je to naozaj tak. Tento produkt ti nevyčistí zuby. Zaručí ti ale svieži dych, ktorý bude maximálne príjemný. V súčasnosti sú vyrábané rôzne ústne vody, ktoré bojujú proti vzniku zubného kameňa. Ich používanie ti tak rozhodne neublíži, práve naopak. Nezabúdaj si však vždy predtým dôsledne vyčistiť zuby.

Zubné kefky ako samozrejmosť

Bez zubných kefiek by to predsa nešlo. Dnes existujú klasické manuálne zubné kefky a elektrické zubné kefky. Čo sa týka tých manuálnych, je dôležité, aby mali malú hlavičku, pevnú rúčku a jemné štetiny. 

Môžete si zakúpiť taktiež vysoko ekologické zubné kefky, ktoré sú vyrobené z bambusových vlákien. Čoraz viac sa však dostávajú do popredia elektrické zubné kefky, ktoré dokážu dôkladne vyčistiť všetky plôšky zubu. Štetiny takejto kefky sa dostanú aj na miesta, kde sa s bežnou kefkou nedostanete. Okrem iného, pri elektrickej forme si máte možnosť nastavovať frekvenciu a tvrdosť.

Dôležité zložky zubných pást

Zloženie zubných pást by malo byť bohaté na biologicky aktívne látky. Neodporúča sa, aby obsahovali penivé zložky, ktoré zákazníkovi len navodia pocit čistých zubov. Z našej rady si rozhodne máš z čoho vybrať. 

V ponuke nájdeš zubné pasty v rôznych príchutiach, ktoré stoja za vyskúšanie. Či už sa jedná o zázvorovú, kurkumovú alebo pastu na citlivé zuby, kúpu neoľutuješ. Zaujímavosťou je, že pokiaľ si fajčiarka, aj pre teba máme špeciálnu pastu, ktorá ti zaručí maximálne svieži dych. Zubná pasta Pastadelcapitano obsahuje výlučne prírodné zložky, ktoré ti poskytnú vysokú účinnosť.

Záver

Aby sme si to všetko zhrnuli, prinášame ti prehľad najzákladnejších bodov, ktoré si je potrebné z tohto článku vziať k srdcu. Čo by si si mala pamätať?

•    Zubnú pastu si vyberaj na základe jej kvality
•    Neváhaj vyskúšať nové príchute
•    Sústreď sa na zloženie zubných pást
•    Zuby si čisti aspoň dvakrát denne
•    Používaj kvalitnú zubnú kefku
•    Vyskúšaj elektrickú zubnú kefku
•    Neváhaj navštíviť dentálnu hygieničku

Veríme, že sme ťa inšpirovali a tú správnu pastu si vyberieš aj ty. Nezabúdaj používať kvalitné zubné kefky a rozhodne sa neobávaj použiť aj tú elektrickú formu zubnej kefky. Čistenie zubov je základ ich zdravia, tak to rozhodne nepodceň.

A na záver ako by povedal každý zubný lekár – čistý zub sa nepokazí. Ak sa budeš riadiť týmto pravidlom, ochoreniam ústnej dutiny sa rozhodne vyhneš. Nezabúdaj na pravidelné prehliadky u zubára a taktiež neváhaj podstúpiť dentálnu hygienu, kde ťa naučia správnu techniku čistenia zubov s odporúčanými pomôckami.

Produkty

Bambusové zubné kefky

Bambusová zubná kefka s mäkkými štetinkami
3,90 €
Elektrická zubná kefka
23% Zľava

Elektrická zubná kefka

Pre žiarivý úsmev
19,90 € 25,90 €
Nabíjateľná elektrická zubná kefka Nabíjateľná elektrická zubná kefka
30% Zľava

Nabíjateľná elektrická zubná kefka

Pre dokonalé čistenie
34,93 € 49,90 €
Pasta del capitano Original Recipe zubná pasta
20% Zľava

Pasta del capitano Original Recipe zubná pasta

Vhodná pre citlivé zuby a ďasná
3,60 € 4,50 €
Zubná pasta ACE
20% Zľava

Zubná pasta ACE

Zubná pasta s vitamínmi A, C a E
3,90 € 4,90 €

Zubná pasta s bieliacim účinkom Whitening

Bieliaca zubná pasta s antibakteriálnym účinkom
4,90 €

Zubná pasta s Kurkumou a Propolisom

Pomáha chrániť zuby a ďasná
2,90 €
Zubná pasta s organickou Mätou a sódou bikarbónou
10% Zľava

Zubná pasta s organickou Mätou a sódou bikarbónou

Pomáha obnoviť prirodzenú belosť vašich zubov
2,60 € 2,90 €
Zubná pasta Smokers
20% Zľava

Zubná pasta Smokers

Vhodná pre fajčiarov
3,90 € 4,90 €

Ústna voda pre odstránenie zubného povlaku

Antibakteriálna ústna voda proti zubnému povlaku
3,50 €
Ústny sprej pre svieži dych
14% Zľava

Ústny sprej pre svieži dych

Svieža chuť Mäty
2,50 € 2,90 €
Dentálna niť
34% Zľava

Dentálna niť

Ideálna na dokončenie každodennej ústnej hygieny
1,90 € 2,90 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím