Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

11.01.2022

Krásne a zdravé vlasy po celý rok: Ako na to?

Nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú korunou našej krásy. Majú svoju estetickú, ale aj praktickú funkciu. Každý má iný typ vlasov a pokožky hlavy. Práve to je dôvod, prečo je starostlivosť o vlasy mimoriadne špecifická. My ti poradíme, ako na to! 

Či už je leto alebo zima, naše vlasy dostávajú poriadne zabrať. Poškodiť ich môžu totiž aj vysoké teploty alebo naopak, tie veľmi nízke. Starostlivosť o vlasy sa počas ročných období mení, čo je dôsledkom rozdielnych vonkajších vplyvov. My ti však prinášame tipy na starostlivosť o vlasy, ktoré platia počas celého roka rovnako. 

Ako si správne umývať vlasy?

V prvom rade je potrebné podotknúť, že medzi základné body starostlivosti o vlasy patrí najmä správne umývanie. Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že ide o banalitu, nemusí to tak byť. Ako by mal vyzerať postup pri umývaní vlasov? 

  • Pred začiatkom umývania vlasy dôkladne rozčeš 
  • Následne ich namoč po celej dĺžke teplou vodou 
  • Šampón si najskôr rozotri v dlaniach a potom ho jemne nanes do vlasov až ku pokožke hlavy 
  • Vlasy opláchni vlažnou vodou 
  • Použiť môžeš aj kondicionér, ktorý po nanesení nechaj pôsobiť istú dobu na vlasoch 
  • Následne vlasy opláchni a zabaľ ich do uteráka 

Aké produkty by si mala používať na svoje vlasy? 

Ďalším dôležitým bodom je správne zvolenie produktov na vlasy. Tie sa, samozrejme, rozlišujú na základe typu vlasov, ich hustoty, farby či tiež pokožky hlavy.

Na rýchlejší rast vlasov

  • Množstvo ľudí v dnešnej dobe trápi časté vypadávanie vlasov a tým pádom aj spomalený rast. Odporúčame ti vyskúšať šampón pre väčší objem vlasov, ktorý obsahuje prírodné výťažky z ryžového proteínu, ananásu a manga. Skvelá voľba je aj kondicionér pre väčší objem, ktorý by sa mal používať v kombinácii s týmto šampónom. 
     
  • Na farbené vlasy: Čo sa týka farbených vlasov, v tomto prípade by sa mali používať len prípravky s čisto prírodným zložením. Skvelá voľba je značka Sukin, ktorá ponúka širokú škálu kvalitných produktov. Jedným z nich je aj šampón na farbené vlasy, ktorý obsahuje výťažok z brezy a slivky kakadu. 

Nezabudni použiť aj balzam na vlasy 

Na dôkladnú hydratáciu je vhodné použiť balzam na vlasy. Vlasy zjemní, budú sa ti lepšie rozčesávať a tvarovať do účesu. Balzam na vlasy je vhodný aj pre citlivú pokožku hlavy, ktorú zbaví podráždenia či začervenania.  

Dôležitá je výživa zvnútra 

Aby si mala krásne, zdravé a pevné vlasy, je potrebné sa o nich starať aj zvnútra. Skvelým riešením je napríklad kolagén, ktorý podporuje pevnosť a rast vlasov. Použiť sa odporúča aj Hair, skin a nails či zinok a železo na zlepšenie stavu vlasov. 

Základom všetkého sú však vitamíny, ktoré majú obrovský vplyv na kvalitu vlasov. Okrem bielkovín by ste mali do svojho jedálnička zaradiť aj jedlá s obsahom minerálov a vitamínov. Ktoré vitamíny sú tie najdôležitejšie pre vlasy? 

  • Vitamín A: vlasy hydratuje, vyživuje a podporuje ich rast, pri čom zároveň zabraňuje aj nadmernému vypadávaniu 
  • Vitamín B: zvyšuje transport kyslíka do vlasových vlákien, vďaka čomu podporuje ich kvalitu a vitalitu 
  • Vitamín C: podporuje tvorbu kolagénu, pričom eliminuje starnutie vlasov 
  • Vitamín D: zabraňuje vypadávaniu vlasov 

Na záver je potrebné povedať, že by si nemala zabúdať na veci, ktoré možno bežne robíš, no škodia tvojim vlasom. Ide napríklad o fénovanie vlasov či ich umývanie horúcou vodou. To vlasy poškodzuje a môžu sa začať lámať a štiepiť. Tak, ako sme si spomínali, je dôležité, aby si používala produkty bez chémie, v opačnom prípade by mohlo dôjsť k ich poškodeniu. 

Veríme, že sme ťa našimi tipmi inšpirovali a budeš na nich klásť väčší dôraz. Vyskúšať môžeš tiež domáce recepty na zlepšenie kvality vlasov, ktorých je skutočne veľmi veľa. Dôležité je, aby si len skúšala a takým spôsobom prídeš na to, čo tvojim vlasom vyhovuje najviac. 

Produkty

Šampón pre väčší objem vlasov

Dodá vlasom objem, lesk a hydratáciu
14,50 €

Šampón pre normálne a mastné vlasy

Kombinácia lopúcha, žihlavy a prasličky, ktoré čistia a dodávaju vlasom energiu
14,50 €

Šampón pre citlivú pokožku hlavy

Vhodný pre všetky typy vlasov, najmä pre citlivé vlasy a pokožku hlavy
14,50 €

Šampón na farbené vlasy

Pomáha predchádzať vyblednutiu farieb a revitalizuje vlasy
14,50 €

Šampón na mastné vlasy

Pomáha znižovať tvorbu mazu, posilňuje vlasy, dodáva im hebkosť a lesk
14,50 €
14,50 €

Kondicionér pre väčší objem vlasov

Objemový kondicionér pre jemné vlasy 
14,50 €

Kondicionér pre normálne a mastné vlasy

Posilňujúci kondicioner pre zdravé a krásne vlasy
14,50 €

Haya Labs Chelated Zinc

Základná mikroživina, ktorá je nevyhnutná pre vaše zdravie 
9,90 €
Kolagen MAX
10% Zľava

Kolagen MAX

Vysoko kvalitný kolagén 
39,50 € 43,90 €

Hair, Skin & Nails Haya Labs

Pre zdravú pokožku, vlasy a nechty 
11,90 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím