Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

28.12.2021

Konopný olej: Aké sú jeho účinky?

Počul si už niekedy o konopnom oleji ? Pravdepodobne už niekoľkokrát. Ide o rastlinný olej, ktorý má skutočne blahodarne účinky na pleť i vlasy. V súčasnosti sa využíva na tieto účely.

V tomto článku sa dozvieš niečo o tom, čo konopný olej obsahuje, aké má účinky a taktiež niekoľko zaujímavostí. 

Konopný olej patrí medzi najcennejšie rastlinné oleje vôbec. Používa sa už po stáročia a je skvelým riešením na zlepšenie stavu pleti a vlasov. Získava sa lisovaním konopných semien, pričom je lisovaný za studena. Vyniká typickou orechovou chuťou a arómou trávy.  

Z čoho pozostáva konopný olej?

Tento unikátny produkt obsahuje omega 3 a 6 mastné kyseliny, vitamíny A, D, E a minerály. Z tých sa v zložení konopného oleja nachádza napríklad horčík, draslík a železo. Týmito účinnými látkami to však rozhodne nekončí. Obsahuje totiž aj nasýtené a polonenasýtené tuky, fenoly a proteíny. 

Účinky na pokožku 

Účinkov konopného oleja je skutočne veľmi veľa. V prvom rade je potrebné podotknúť, že tento malý zázrak má protizápalové účinky. Vďaka tomu je skvelým riešením aj na zlepšenie stavu pleti. Konopné sérum na pleť má anti – age efekt, čo znamená, že bojuje proti starnutiu pokožky. Okrem iného, pleť zvlhčuje a je vhodné aj na mastnú či suchú pokožku. Výhodou je, že vďaka protizápalovým vlastnostiam je konopný olej účinný aj v boji s akné. Výrazne zmierňuje prejavy a taktiež redukuje výskyt tohto kožného ochorenia. 

Konopný olej pleť posilňuje, odoláva infekciám a mnohým kožným ochoreniam. Je ideálnym riešením na upokojenie podráždenej pokožky, a tiež pomáha pri hojení rán. Ak túžiš zlepšiť stav aj tej tvojej pokožky, neváhaj vyskúšať konopný olej. 

Použitie: Konopné sérum na pleť najskôr nanes na vatový tampón. Potom ho jemne roztri po tvári, poprípade po pokožke celého tela. Výhodou tohto produktu je, že nezanecháva mastný film a je rýchlo vstrebateľný.  

Účinky na vlasy 

Pri pokožke to rozhodne nekončí. Čistý konopný olej totiž podporuje aj stav vlasov. Je vhodný najmä na suché a poškodené vlasy, pričom obnovuje ich lesk a vitalitu. Vlasy vyživuje, hydratuje a zjemňuje. Konopný olej napomáha aj pri podráždení a svrbení pokožky hlavy.  

Použitie: Čo sa týka čistého konopného oleja, do vlasov je potrebné naniesť pár kvapiek. Tie si najskôr rozotri v dlaniach. Pokožku hlavy jemne masíruj, aby sa konopný olej dostal všade, kde je potrebné. Konopný olej môžeš nanášať na suché, ale aj mokré vlasy. Odporúča sa ho používať každý deň, poprípade môžeš tento produkt naniesť na vlasy a nechať pôsobiť ako masku cez noc. 

Ako skladovať konopný olej?

Je dôležité, aby si konopný olej skladoval na suchom, tmavom a chladnom mieste. 

Zaujímavosti konopného oleja 

Konopný olej je plný zaujímavostí. My si povieme o niektorých z nich:  

  • Konopný olej je hypoalergénny, vďaka čomu je vhodný aj na alergickú a citlivú pokožku 
  • Tento jedinečný produkt sa považuje za najzdravší olej všetkých čias 
  • Niektorí ľudia si konopný olej hneď zamieňajú za marihuanu a myslia si, že má psychotropné účinky, no nie je to tak

Veríme, že sme ti priniesli všetky odpovede na otázky ohľadom konopného oleja. Jedná sa o skutočne jedinečný produkt, ktorý by si mal vyskúšať aj ty. Účinky sa dostavia takmer ihneď, tak neváhaj a zaobstaraj si konopný olej tiež. Recenzie spokojných zákazníkov a mnohé vedecké štúdie svedčia o tom, že sa to rozhodne oplatí. 

Produkty

Konopné sérum na pleť Konopné sérum na pleť
Novinka

Konopné sérum na pleť

Anti-aging sérum 
9,90 €
Masážny konopný olej Masážny konopný olej
Novinka

Masážny konopný olej

Uvoľňuje myseľ a znižuje vnútorné napätie
9,90 €

Čistý konopný olej

Pre všetky typy pleti 
6,90 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím