Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

23.06.2022

Kedy by si mala začať používať pleťové sérum?

Určite si už neraz premýšľala nad tým, kedy je ten správny čas začať používať pleťové sérum? Ako ho máš zaradiť do svojej starostlivosti o pleť? Ak používaš sérum, nie je potrebné používať už krém? A čo to vlastne sérum je a aké výhody môže dopriať tvojej pleti? Tento článok ti nielenže odpovie na všetky otázky, ale taktiež ti prinesie aj množstvo zaujímavých informácii o pleťových sérach, ktoré si možno doposiaľ nevedela. 

Čo je to pleťové sérum? 

Pleťové sérum je prípravok, ktorého cieľom je dodať silné zložky priamo do pokožky. Typickou vlastnosťou je teda vysoká koncentrácia aktívnych látok, ale zároveň ľahká textúra, vďaka ktorej sa sérum rýchlo vstrebáva. Tradičné séra sú vyrobené na báze vody, vďaka čomu ich pokožka absorbuje naozaj rýchlo a do hĺbky. Existujú však aj séra na báze oleja.  

Pleťové sérum na báze vody vs. na báze oleja: Aký je v tom rozdiel? 

Hlavný rozdiel medzi sérom na báze vody a oleja je vo veľkosti molekúl. Pleťové séra na báze vody obsahujú menšie molekuly, ktoré ľahšie prestupujú do pokožky a po ich aplikácii by si mala ešte použiť krém. Oproti tomu olejové séra obsahujú väčšie molekuly a tým pádom zostávajú na povrchu, kde dostatočne zvlhčujú pokožku. 

Prečo naša pokožka potrebuje pleťové séra? 

1. Sú vysoko koncentrované  

Pleťové séra majú vysokú koncentráciu aktívnych látok, ako sú antioxidanty, vitamíny a kyseliny. Často sa hovorí, že séra sú oproti denným a nočným krémom až 7x silnejšie. 

2. Dajú sa jednoducho kombinovať a vrstviť  

Jednotlivé séra je možné ľubovoľne vrstviť a kombinovať podľa skutočných potrieb tvojej pleti. Aj v tomto prípade však netreba zabúdať, že úspech je v pravidelnosti a nie v kvantite. 

3. Prenikajú hlboko do pokožky  

Pleťové séra dokážu prenikať hlbšie do pokožky, a preto je ich efekt pozorovateľný už po pár dňoch pravidelného používania. S pribúdajúcim vekom logicky rastie aj množstvo vrások. Našťastie sú spôsoby, ako starnutie spomaliť. Nehovoríme o žiadnych kozmetických zákrokoch, ale o čisto prírodnom konopnom sére s anti-aging zložkami. 

4. Dokážu výrazne meniť stav pleti  

Séra dokážu vďaka svojim vlastnostiam aktívne meniť stav pokožky. Podľa konkrétneho produktu, ktorý si zvolíš ju buď hydratujú, regenerujú, omladzujú, spevňujú, detoxikujú, alebo zjednocujú jej farebný tón.  

5. Stačí pár kvapiek 

Pleťové sérum sa spotrebováva doslova po kvapkách. Sila séra nespočíva vo veľkosti jeho balenia a ani v tom, koľko si ho na pleť nanesieš. Kľúčom k úspechu je pravidelné používanie. Nezľakni sa preto vyššej ceny. Na rozdiel od krému, si vystačíš iba s pár kvapkami. 

V akom veku by si mala začať používať sérum na pleť? 

To, ako dobre odráža pokožka tvoj vek závisí od dvoch podstatných faktorov - genetiky a životného štýlu. Aby si si zaistila, že bude tvoja pleť starnúť dôstojne a zostane mladistvá tak dlho, ako to bude fyzicky možné, mala by si tasiť veľké zbrane už okolo dvadsiatky. V tvojej kozmetickej rutine by rozhodne už v tomto veku nemalo chýbať pleťové sérum. 

Pleťové sérum dokáže výrazne zlepšiť vzhľad aj chovanie tvojej pleti. Je však potrebné upozorniť na to, že ženy mladšie ako dvadsať rokov alebo ženy s citlivou pokožkou by ich mali používať opatrne. Mnohé séra obsahujú vysoko aktívne zložky, určené na zvýšenie metabolizmu v bunkách. Je preto možné, že niektoré séra budú pre mladú pleť až príliš aktívne. A to najmä v prípade, že ide o pleť náchylnú na vznik vyrážok. Pri výbere vhodného séra sa zameraj na potreby svojej pleti vzhľadom nielen na vek, ale aj na tvoje genetické dispozície. 

Ako správne používať pleťové sérum?  

Aj keď to môže v tejto chvíli vypadať tak, že je sérum zázračným produktom a tvoja pleť sa zaobíde bez ďalších prípravkov starostlivosti o pleť, mýliš sa. Nižšie sme pre teba spísali návod, ako sérum správne používať:  

  • pokožku si dôkladne odlíč a vyčisti vhodnými prípravkami,  
  • nanes tonikum, ktoré pripraví pokožku na nanesenie séra,  
  • nanes pár kvapiek séra a jemným poklepávaním zapracuj do pokožky,  
  • svoju rutinu zakonči aplikáciou hydratačného krému. Vždy je však vhodné dať pleti aspoň minútu na vstrebanie séra. 

Z vlastnej skúsenosti ti môžeme povedať, že akonáhle účinky séra okúsiš na vlastnej pleti, už si bez neho starostlivosť o pleť nebudeš vedieť predstaviť. 

Produkty

Konopné sérum na pleť Konopné sérum na pleť
Novinka

Konopné sérum na pleť

Anti-aging sérum 
9,90 €
Organické regeneračné nočné sérum Organické regeneračné nočné sérum
14% Zľava

Organické regeneračné nočné sérum

Pre suchú a zrelú pleť   
30,90 € 35,90 €
Organické sérum zo sedmokrásky Organické sérum zo sedmokrásky
28% Zľava

Organické sérum zo sedmokrásky

Očné sérum od Beauty Garden je ako stvorené pre unavenú pokožku
25,90 € 35,90 €

Pleťové sérum s kyselinou hyalurónovou

Výživné a hydratačné organické sérum na tvár a krk 
26,90 €

Sukin regeneračné sérum na tvár

Osviežujúce denné sérum, ktoré je plné prírodných látok
19,90 €

Sukin antioxidačné očné sérum

Upokojujúce a hlboko hydratujúce očné sérum
21,50 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím