Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

28.07.2021

Éterické oleje – všetko, čo potrebuješ vedieť!

V dnešnej modernej dobe sú čoraz viac populárne éterické alebo inak povedané, esenciálne oleje. Tieto jedinečné produkty sú známe predovšetkým tým, že sú vyrobené z čisto prírodných látok, čo je jednou z množstva výhod. Aké ďalšie benefity éterické oleje prinášajú a prečo sa ti oplatí ich používať?

Éterický olej sa od klasického vonného odlišuje, predovšetkým, zložením, a tiež spôsobom výroby. Vonný olej je syntetický, čo znamená, že sa v jeho obsahu nachádzajú aj chemické látky, zatiaľ čo éterický olej je vyrobený čisto z prírodných látok.

Ako sa vyrábajú éterické oleje?

Výroba éterických olejov je skutočne prepracovaná až do tých najmenších detailov. Celý proces spočíva v destilácii, kedy sa zhromažďujú výťažky z bylín, kvetov a iných prírodných prísad. Vo všeobecnosti platí, že esenciálne oleje patria do skupiny prírodných olejov a kvapalín, ktoré sú destilované, lisované, poprípade extrahované. Základom je extrakt z rastlín alebo bylín, pričom sa niektoré druhy olejov lisujú aj z ovocia.

Éterické oleje a ich výhody

Najväčšou výhodou éterických olejov je to, že sú vyrobené z prírodných látok a zlúčenín. Prinášajú tiež široké využitie a množstvo benefitov pre organizmus. Dôvodom je čuch, ktorý je najcitlivejším zmyslom. Receptory čuchu zaznamenajú vôňu, vyšlú signál do mozgu a následne je vyvolaný impulz. Molekuly éterických olejov putujú do pľúc a zároveň aj do celého tela. Účinky esenciálnych olejov sú tak znásobené. 

Dokonalý relax

Éterické oleje sa používajú aj pri relaxe. Je dokázané, že s týmito jedinečnými produktmi si vieš dokonale odpočinúť a vyvolá to v tebe tie najpríjemnejšie pocity. Vďaka esenciálnym olejom prídeš na iné myšlienky a sú skvelým pomocníkom aj pri odbúravaní stresu. Éterické oleje sa považujú aj za akýsi podporný prostriedok pri rôznych zdravotných komplikácií a iných ťažkostí. Odporúčajú ich aj mnohí lekári, čo jednoznačne stojí za uváženie. 

Priaznivé účinky

Éterické oleje prinášajú aj množstvo priaznivých účinkov pre organizmus človeka. Medzi najčastejšie patrí rýchlejšie hojenie rán, antiseptické vlastnosti či zmiernenie depresívnych stavov. Taktiež je vhodný na použitie pri výskyte aknóznej pleti, ako súčasť masážnych olejov či, dokonca, používa sa ako repelent proti hmyzu. 

Použitie oleja na pleť

Éterické oleje ponúkajú široké využitie a jedným z nich je aj použitie na pleť. Aplikácia je skutočne jednoduchá. Spočíva v zmiešaní niekoľkých kvapiek do krému na tvár, ktorý používate pravidelne. Zaručí ti to pevnú a pružnú pleť, ktorá bude vždy krásna, zdravá a zároveň aj svieža. Kvapky éterického oleja môžeš použiť aj do kúpeľa, a tak si okrem krásnej pokožky zaručíš aj dokonalý odpočinok.

Éterické oleje a vlasy

Esenciálne oleje sú vhodné na použitie aj pre suché alebo jemné vlasy. Postačí ti ricínový olej v kombinácií s éterickým olejom ylang ylang. Takto zmiešané prípravky nanes na končeky vlasov a nechaj pôsobiť aspoň 30 minút. Následne si umy vlasy bežným spôsobom.

Difuzér s použitím olejov

V dnešnej dobe je mimoriadne obľúbený difuzér, ktorý sa používa v kombinácií s éterickými olejmi. Dokonale prečisťuje vzduch v miestnosti a v každom interiéri dokáže vytvoriť príjemnú atmosféru. To zaručuje aj čistý éterický olej Geranium Bourbon, ktorý zároveň zlepšuje psychiku človeka a zbavuje negatívnych myšlienok.

Tak neváhaj a siahni po obľúbených éterických olejoch aj ty! Ponuka je skutočne široká a jednoznačne si máš z čoho vyberať. Po čase zistíš, že sa to oplatilo a bez týchto jedinečných produktov si to už jednoducho nebudeš vedieť ani predstaviť.

Produkty

Ricinový olej

Vyživené a lesklé vlasy, prirodzene 
9,90 €

Éterický olej Ylang Ylang

Posilňujúci, afrodiziakálny, čistiaci
5,50 €

Čistý éterický olej Geranium Bourbon

Prečisťujúci a upokojujúci
4,90 €
Masážny konopný olej Masážny konopný olej
Novinka

Masážny konopný olej

Uvoľňuje myseľ a znižuje vnútorné napätie
9,90 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím