Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

24.08.2021

Detoxikácia tela: Prečo by si s ňou mal začať aj ty?

V dnešnej modernej dobe je mimoriadne obľúbená detoxikácia tela. Tú môžeme chápať hneď v niekoľkých zmysloch. Diéty, cvičenie či konzumovanie výživových doplnkov. V tomto článku sa dozvieš čo je to detoxikácia a taktiež jej prínosy.

Dnes je detoxikácia často vyhľadávaným pojmom. Ľudí však sprevádza množstvo otázok a málo odpovedí. Ak sa aj ty chceš dozvedieť niečo viac o prečistení tela, si tu správne! Prinášame ti prehľad tých najzákladnejších informácii o detoxikácii tela, ktoré ťa presvedčia o tom, že je to tá správna voľba.

Čo je to detoxikácia?

Pojem detoxikácia organizmu môžeme chápať ako prečistenie tela od toxínov a škodlivých látok. Ide o akúsi vnútornú hygienu, kedy sa telo zbaví zložiek, ktoré ho poškodzujú. Detoxikáciu tela však každý chápe ako niečo iné. 

Táto činnosť je veľmi dôležitá z hľadiska zdravia človeka. Samozrejme, má to obrovský vplyv aj na predĺženie života. Toxíny prijímame každý deň z ovzdušia, vonkajšieho prostredia, a tiež aj konzumáciou nezdravých jedál a nápojov. Škodlivé látky v tele tiež spôsobuje stres, vírusy či baktérie. 

Kedy začať s detoxikáciou?

Kedy je ten správny čas na detoxikáciu? Ako začať? Aj napriek tomu, že tieto otázky sú k tejto problematike najčastejšie, málokto pozná odpoveď. Vo všeobecnosti však platí, že záleží od organizmu. Mnohé štúdie tvrdia, že každý by si mal dopriať detoxikáciu, minimálne raz do roka. Najsprávnejší čas na detoxikáciu je jar, kedy je najlepší čas na nový začiatok a regeneráciu. 

Čomu je potrebné vyhnúť sa?

My však vždy tvrdíme, že začať sa dá kedykoľvek, je dôležité, aby si vedel, ako na to. V prvom rade je dôležité zbaviť sa akýchkoľvek zlozvykov. Zo svojej životosprávy by si mal vylúčiť alkohol, fajčenie, vysoký príjem cukrov a tukov. Čo najviac sa vyhýbaj výfukovým plynom, chemickým látkam a cigaretovému dymu.

Keď budeš zbavený všetkých zlozvykov, práve vtedy je ten správny čas na začiatok detoxikácie. Telo je pripravené prijímať nové látky, ktoré budú telu prospešné. Taktiež môžeš vyskúšať rôzne cvičenia, pri ktorých budeš cítiť vnútorný pokoj.

Aké výhody má detoxikácia tela?

Detoxikácia je skvelým prostriedkom, ako telo zregenerovať a zbaviť nebezpečných látok a toxínov. Vďaka pravidelnej detoxikácii tela budeš vedieť predchádzať rôznym ochoreniam. Najmä tým, ktoré sa týkajú srdca, imunity či, dokonca, rakoviny. Vnútorná hygiena je taktiež prospešná pri liečbe mnohých ochorení. 

Výrazne urýchľuje proces liečby a znižuje prejavy chorôb. Detoxikácia však pomáha aj pri zlepšení stavu pleti a vlasov. Urýchľuje rast vlasov, ktorým zároveň dodáva prirodzený lesk a objem. Zabraňuje lámavosti vlasov, a tiež rozštiepeným končekom. Detoxikácia tiež pôsobí ako prevencia akné a výrazne zlepšuje stav pleti rôzneho typu.

Detoxikácia v podobe čaju

Pre niektorých tento pojem znamená  joga a pre tých ďalších konzumovanie zeleniny. Prinášame ti však skvelú alternatívu, ako detoxikovať telo prírodnou cestou.

Organický bylinkový čaj – Detox je lahodný nápoj, ktorý je vyrobený zo 100 % prírodných látok. Vychutnať si ho môžeš vždy, keď budeš mať chuť.

Organický bylinkový čaj – antivyrózny obsahuje kombináciu divokých kvetov a rastlín. Tieto zložky prinášajú skutočne širokú škálu priaznivých účinkov, ktoré ideálne pri detoxikácii tela. 

Ďalšou skvelou voľbou je organický bylinkový čaj – zimný čas. Tento jedinečný nápoj sa využíva v zime ako prevencia vzniku ochorení. Ide predovšetkým o nachladnutie a rôzne iné vírusové ochorenia. 

Detoxikácia je v dnešnej dobe skutočne dôležitá. Veľa ľudí však túto činnosť podceňuje, čo je chyba. Preto neváhaj a vyskúšaj detoxikáciu v najbližších dňoch. Možností, ako na to je naozaj veľa. Vyber si alternatívu, ktorá ťa najviac zaujala a tvoje telo a zdravie sa ti jednoznačne odvďačí.

VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím