Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

03.08.2021

Čierne uhlie ako skvelá alternatíva v kozmetike. Aké prináša výhody?

Čierne alebo inak povedané aktívne uhlie je v dnešnej dobe mimoriadne populárne. Už dávno sa nepoužíva len na tráviace ťažkosti. Pridáva sa tiež do rôznych kozmetických prípravkov, kedy napomáha stavu pokožky či, dokonca, účinne bieli zuby.

V súčasnosti sa čierne uhlie naďalej odporúča ako silný prostriedok, ktorý prináša množstvo účinkov a zároveň aj okúzľujúce výsledky jeho používania. V tomto článku sa dozvieš, čo je to čierne uhlie, aké prináša benefity, kde v kozmetike ho je možné použiť a taktiež si popíšeme jednotlivé produkty, ktoré čierne uhlie obsahujú.

Charakteristika čierneho uhlia

Aktívne uhlie je čierny prášok, ktorý je v jemnej forme. Je zložený z viacerých prísad, medzi ktoré patria napríklad kokosové škrupiny, rašelina, olivové kôstky, uhlie či piliny. Ide všetko o čisto prírodné zložky, ktoré znásobujú účinky tohto jedinečného produktu. Prečo sa čierne uhlie nazýva aj aktívnym? 

Dôvodom je, predovšetkým proces výroby. Ten prebieha za pomoci veľmi vysokých teplôt, ktoré menia stav uhlia. Zvyšuje sa povrchová plocha, naopak, zmenšuje sa veľkosť pórov. Vďaka tomu vzniká uhlie, ktoré je pórovitejšie. 

Aké sú jeho benefity?

Priaznivý vplyv na pokožku

Tvoja pokožka je denne vystavovaná množstvu škodlivých faktorov. To je dôvodom, prečo by si mal zlepšiť jej starostlivosť. Čo jednoznačne stojí za vyskúšanie je čierne uhlie, ktoré výrazne zlepšuje stav pokožky. Pravidelnou aplikáciou tohto prípravku dosiahneš okúzľujúce výsledky. Čierne uhlie je obsiahnuté vo viacerých kozmetických prípravkoch. Tento typ produktov je vhodný najmä pre aknóznu pleť. 

Čierne uhlie sa považuje aj za akési tajomstvo hebkej pleti. Dokáže z pokožky vytiahnuť nečistoty a vďaka tomu zbytočne neupcháva póry. Pleť je tak na dotyk jemná a zároveň aj zdravo vyzerajúca. Skvelou alternatívou je pleťová maska tonikum, čistiaci gél či pleťový peeling na tvár s aktívnym uhlím,  ktoré zabezpečia tvojej pokožke dokonalú hydratáciu a dodajú jej potrebné živiny. Tieto jedinečné produkty jemne vyčistia pokožku a peeling exfoliuje odumreté kožné bunky a výrazne podporuje jej hydratáciu.

Účinné bielenie zubov

V prípade, že túžiš po žiarivom úsmeve, máme pre teba riešenie. Nemusíš utrácať množstvo peňazí za tento výkon u zubára. Postačí ti čierna bieliaca zubná pasta, ktorá zabezpečí prirodzenú belosť tvojich zubov. Tento unikátny produkt je cenovo dostupný a prináša skutočne množstvo benefitov. Okrem toho, že ti zaručí prirodzene biele zuby, taktiež pôsobí antibakteriálne a po použití budeš mať svieži dych, čo je veľkou výhodou. 

Veríme, že účinky aktívneho uhlia otestuješ aj ty. V dnešnej dobe nájdeme širokú ponuku týchto produktov, tak neváhaj a vyber si už dnes!

Produkty

Pleťová maska s aktívnym bambusovým uhlím

Pre mastnú, zmiešanú a aknóznu pleť
17,50 €

Pleťový peeling na tvár s aktívnym uhlím

Pre normálnu, mastnú, zmiešanú a aknóznu pleť
14,50 €

Zmatňujúci hydratačný krém na tvár

Vhodný pre mastné a zmiešané typy pleti
14,50 €

Čierna bieliaca zubná pasta Charcoal

Zubná pasta s prírodným aktívnym uhlím
4,90 €

Čierna bieliaca zubná pasta

Zubná pasta s dreveným uhlím pre prirodzené bielenie
2,90 €

Čistiace tonikum na tvár

Proti akné, zápalu, upokojenie a čistenie pleti
14,50 €

Čistiaci gél na umývanie tváre s aktívnym uhlím

Vhodný pre normálny typ pleti, hlavne mastnú a aknóznu pleť
14,50 €

Látková maska na tvár s aktívnym uhlím

Detox, hydratácia, proti akné, proti čiernym bodkám, čistenie
7,50 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím