Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

31.08.2021

Celulitída: Čo ju spôsobuje a dá sa vôbec odstrániť?

Je dokázané, že až 90 % žien trpí pomarančovou kožou. Celulitída bežný jav, a to najmä u toho ženského pohlavia. Objaviť sa môže aj u mužov, no to je skôr nezvyčajné. Aké sú dôvody vzniku celulitídy a ako ju možno eliminovať?

Celulitída je podmienená premenami tukového tkaniva a buniek. V skutočnosti ide o metabolickú poruchu vstrebávania tukov. Pomarančová koža vznikne, keď sa vrstvy tuku pretláčajú priamo pod kožu, a to cez kolagénové vlákna a spojivové tkanivá. Najčastejšie sa objavuje v oblasti stehien, sedacích svalov a brucha. 

Celulitídou trpia aj mladé ženy, a to už po 21. roku života. Dôvod, prečo ním trpia najmä ženy je to, že v ich tele sa nachádza hormón estrogén, ktorý môže byť príčinou vzniku celulitídy.

Faktory vzniku celulitídy

Prvým najčastejším dôvodom je oslabené spojivové tkanivo. Príčinou môže byť nedostatok pohybu, užívanie antikoncepcie či zvýšené množstvo tuku. 

Faktory ako obezita či  iné ochorenia zosilňujú riziko vzniku celulitídy. Pomarančová koža je bežná aj s pribúdajúcim vekom. Dnes však nie je nič nezvyčajné, že tento problém postihuje aj mladé a štíhle ženy.

Ako eliminovať pomarančovú kožu?

V prípade, že ťa trápi celulitída, nezúfaj. Aj napriek tomu, že tohto problému sa úplne nedá zbaviť, vieš ho účinne eliminovať. Ako na to?

Produkty na telo, ktoré ti pomôžu

Na trhu nájdeme bohatú ponuku produktov, ktoré eliminujú celulitídu. Telové peelingy sú mimoriadne obľúbené aj v boji proti pomarančovej koži. To platí aj pre špeciálny krém, ktorý si predstavíme nižšie.

Detoxikačný krém proti celulitíde: Najlepší spevňujúci krém, ktorý účinne bojuje s celulitídou. Zlepšuje stav pokožky, eliminuje výskyt pomarančovej koži a zanecháva ju hladkú, tonizovanú a zvlhčenú. Detoxikačný krém nanášaj na oblasť stehien a brucha, a to podľa tvojich potrieb.

Telový peeling a kokos: Bohatá zmes éterických olejov a botanických extraktov vám zaručí výraznú redukciu celulitídy. Pokožku revitalizuje, prekrvuje a vyživuje. Telový peeling a kokos je produkt vhodný pre všetky typy pleti. 

Zdravá strava a pravidelný pohyb

Základom eliminovania celulitídy je zdravá strava. Obmedz nadmerný príjem tukov a uprednostni konzumáciu ovocia, zeleniny a vlákniny. Dôležité tiež je, aby si pila dostatočné množstvo vody. Odporúčame ti čo najviac pohybu, pretože to je častokrát najlepším liekom na celulitídu. Skvelá voľba je turistika, beh či bicyklovanie.

Vyskúšaj masáž

Masáž sa dá realizovať doma alebo pod rukami profesionálov. Je dokázané, že môže zmierniť celulitídu, a to natiahnutím kožného tkaniva. Masáž je však dôležité vykonávať pravidelne, aby si dosiahla sľubné výsledky. 

Odporúčané cviky na celulitídu

Pravidelné cvičenie napomáha napnutiu pokožky, čo vedie k zjemneniu celulitídy. Okrem iného, cvičením podporíš aj celkové zdravie. O ktoré cviky sa jedná?

Drepy na rôzne spôsoby

Najúčinnejším cvikom v boji proti celulitíde sú drepy, ktoré môžeš vykonávať rôznymi spôsobmi. Široké drepy či drepy s výskokom sú skvelou voľbou. Pri tomto cviku nezabúdaj na vystretý chrbát a kolená, ktoré by mali byť ohnuté v pravom uhle. Pravidelne dýchaj a hlavne sa nikde neponáhľaj, aby si to lepšie precítila. 

Výpady 

Ďalším zo série účinných cvikov sú výpady. Tie môžeš taktiež vykonávať v rôznych podobách. Ak patríte medzi tých pokročilejších športovcov, výpady si môžeš doplniť činkami, ktoré budeš držať v ruke alebo jednou veľkou činkou, ktorú budeš mať za hlavou, na ramenách.

Veríme, že sme ti ponúkli odpovede na otázky, ktoré ťa zaujímali. Celulitída je boj na dlhé trate, preto sa nevzdávaj a buď trpezlivá. Veríme, že to zvládneš ľavou zadnou!

Produkty

Detoxikačný krém proti celulitíde

Spevňujúci telový krém 
14,90 €

Sukin telový peeling káva a kokos

Poskytuje hydratáciu, rozjasňuje a revitalizuje pokožku 
16,90 €

Sukin telový peeling s jobobou a zeleným čajom

Osviežuje, vyživuje a zvláčňuje pokožku
16,90 €
Organický telový peeling z nechtíka a repy Organický telový peeling z nechtíka a repy
21% Zľava

Organický telový peeling z nechtíka a repy

100% Prírodný telový peeling pre všetky typy pokožky
25,90 € 32,90 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím