Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

28.11.2020

Ako správne nanášať masku na tvár

Pleťové masky sú dnes jedným z najpopulárnejších spôsobov starostlivosti o pleť, a to z dobrého dôvodu. Dermatológovia tvrdia, že pri správnom použití môžu pleťové masky vylepšiť vašu pokožku rôznymi spôsobmi.

Pleťové masky môžu pomôcť absorbovať prebytočné oleje, otvoriť upchaté póry a zmierniť zápal. 

Na trhu je dnes niekoľko druhov pleťových masiek a každá z nich poskytuje pleti odlišné výhody. Medzi najobľúbenejšie typy masiek patria:

  • krémy

  • bublinkové

  • gély

  • bahenná

  • hlina

Môžu obsahovať enzýmy, antioxidanty a ďalšie účinné látky. Dermatológovia zvyčajne odporúčajú, aby ste masky mohli používať raz týždenne až raz denne.

Ako nanášať pleťovú masku

Prvým krokom pri nanášaní pleťovej masky je výber toho správneho pre váš typ pleti.

Hydratačné

Pre suchý typ pleti sú vhodné hydratačné krémy alebo krycie masky . Niektorí odborníci odporúčajú nanášať masky cez noc pre maximálnu hydratáciu.

Hlinené alebo bahenné

Sú dobré pre mastný alebo zmiešaný typ pleti.

Enzýmové

Enzýmové, krémové alebo gélové masky a bublinkové masky sú dobré pre typy pleti náchylné na akné.

Gélové

Sú vhodné pre citlivé typy pleti.

Antioxidačné

Antioxidačné krémové alebo gélové masky sú dobré pre hyperpigmentované typy pleti.

Krémová maska

Masky sa dodávajú v dvoch hlavných typoch: oplachovacie a odlupovancie.

V obidvoch prípadoch masku nanášate rovnakým spôsobom. Končekmi prstov nanášate rovnomernú vrstvu krému na tvár.

Vyhnite sa tomu, aby sa vám krém nedostal na pery, oči a obočie.

Bublinová maska

Naberte správne množstvo masky a rovnomerne ju rozložte na suchú, nevyčistenú tvár. Udržujte túto masku mimo očí , vlasov a pier.

Hlinená alebo bahenná maska

Umyte si tvár teplou vodou a mydlom alebo jemným čistiacim prostriedkom. Masku nanášajte končekmi prstov tak, aby pokryla celú pokožku okrem očí a pier. Masku nechajte zaschnúť. Je vhodný čas na ľahnutie si a relaxáciu.

Gélová maska

Rovnako ako u krémovej masky, aj pri použití gélovej masky si končekmi prstov rozotrite po tvári rovnomerné množstvo. Zabráňte vniknutiu gélových masiek do očí alebo na pery.

Maska na noc

Masku si naneste v tenkej vrstve na tvár, ako by ste to robili bežným hydratačným krémom. Vyhýbajte sa očiam a perám.

Ako odstrániť pleťovú masku ?

Väčšina masiek, s výnimkou tých, ktoré sú označené ako nočné, by sa nemala nosiť dlhšie ako 20 minút. Ak ich budete nosiť dlhšie, začnú vašu pokožku vysušovať.

Zmyvateľné masky

Najbežnejším typom sú hlinenené, bahenné a krémové masky. Tieto masky by ste mali odstraňovať iba pomocou vlažnej vody . Prstami masku jemne zmasírujte z tváre. Vyvarujte sa prudkého trenia.

Odlupovacie masky

Väčšina z nich je krémová alebo gélová maska, ktorá po schnutí sa postupne mení na gumovejšiu konzistenciu,čo vám umožní nakoniec ich odlúpnuť v jednom veľkom kuse alebo po menších kúskoch. Po odlúpení nie je potrebné pokožku oplachovať a môžete pokračovať v pravidelnej starostlivosti o pleť.

Masky na noc nie je potrebné oplachovať ani odstraňovať. Po prebudení pokračujte v pravidelnej starostlivosti o pleť.

Príprava a následná starostlivosť

Maximalizujte účinky svojej pleťovej masky starostlivosťou o pokožku pred a po aplikácii.

Pred použitím

Pred nanesením pleťovej masky by ste si mali starostlivo očistiť pleť. Nájdite si čistiaci prostriedok na tvár určený pre váš typ pleti a pred aplikáciou pleťovej masky ho použite. 

Čistenie môže pomôcť pripraviť vašu pokožku na absorpciu výživných látok a účinných látok z masky a maximalizovať tak jej účinnosť.

Po použití

Po odstránení pleťovej masky by ste mali pokožku navlhčiť, kým je ešte vlhká. Vyberte si zvlhčovač určený pre váš typ pleti a po odstránení pleťovej masky naneste tenkú vrstvu. To môže pomôcť udržať vašu pokožku hydratovanú a maximalizovať všetky účinky vašej masky.

Pleťové masky sú ľahkým, zábavným a relaxačným spôsobom starostlivosti o pokožku a dajú sa vyrobiť dokonca aj doma z niekoľkých jednoduchých ingrediencií.

K dispozícií je veľké množstvo masiek, stačí len trochu preskúmať aby ste našli ideálnu masku na tvár.



 

VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím