Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

23.11.2021

Ako sa starať o pokožku v zime?

Zima dáva našej pokožke poriadne zabrať. Častokrát vznikajú problémy, ako napríklad suchá, popraskaná pokožka či suché pery. Aby si tomu vedela čo najlepšie predísť, prinášame ti tipy, ako sa starať o pokožku počas zimy.

Pokožka je v zime veľmi oslabená. Vplývajú na ňu rôzne vonkajšie vplyvy, ktoré jej odoberajú živiny. Skvelým riešením, ako tento proces odvrátiť je prírodná kozmetika. Ide o prípravky, ktoré sú založené na biologicky aktívnych látkach. Ak budeš viac používať tento typ kozmetiky, rozhodne máš vyhraté.

Prinášame ti tipy, ako sa starať o pokožku počas zimy.

Dôležitá je hydratácia a ochrana pokožky

Ak chceš mať pokožku vždy plnú živín a hydratovanú, nemala by si zabúdať na jej ochranu a hydratáciu. To je potrebné počas každého ročného obdobia, no v zime ešte o čosi viac. Hydratácia spočíva v obsahu vody čo sa týka našej pokožky. 

Ak jej je nedostatok, vzniká suchá pokožka. Na hydratáciu odporúčame používať pleťové krémy s olejmi, hydratačnú masku na pleť a k starostlivosti o pokožku počas zimy môžeš taktiež zaradiť aj peeling, ktorý sa odporúča užiť aspoň raz do týždňa. V prípade, že trpíš až príliš suchou pokožkou, neváhaj použiť prírodné oleje.

Chráň sa pred slnkom

Možno si povieš, že v zime sa pred slnkom chrániť netreba, no to rozhodne pravda nie je. Tak, ako v lete, aj v zime ti slnko môže uškodiť. Okrem iného, vraví sa, že tým, že sa odráža od snehu, je ešte ostrejšie. To môže nepriaznivo vplývať na tvoju pokožku, a v tomto prípade sa odporúča používať produkty spf. Tvoja pokožka tak bude neustále chránená pod akousi bariérou. Dokonca, produkty spf majú tiež funkciu hydratácie a rozžiarenia pleti. 

Nezabúdaj na pery

Aj keď sa to možno nezdá, na pery sa častokrát zabúda. V zime je však táto časť mimoriadne postihnutá. Tak, ako vplýva zima na pokožku, tak pôsobí aj na pery. Ak nebudú dostatočne hydratované, vznikne popraskanie a budú suché. Pery treba neustále potierať balzamom, najmä predtým, ako sa vyberieš von. 

Hydratácia rúk

Koža na rukách je mimoriadne tenká a tým pádom aj menej chránená. Prvým dôležitým krokom je, aby si si ruky dôkladne umyla. Zbavíš tak pokožku baktérií a nečistôt. Takto čisté ruky budú dokonale pripravené na hydratáciu. 
Používajte krémy na ruky, ktoré budú pokožku hydratovať. To je v zime skutočne dôležité, inak by mohlo dôjsť ku kožným problémom. Vyberaj si však z produktov, ktoré obsahujú bezpečné a účinné látky.

Staraj sa o pokožku aj zvnútra

Zima je obdobie, kedy máme tendenciu menej piť vodu. To je však chyba. Ak je dehydratovaný organizmus, pokožka je pochopiteľne suchšia. Dávaj si tak obrovský pozor na pitný režim. Snaž sa denne vypiť 2 – 3 litre čistej vody

Ak to chceš niečím obmeniť, skvelým riešením sú čaje, ktoré ti dodajú aj množstvo vitamínov a živín do tela. Takýto typ čajov je vhodný piť počas každého ročného obdobia. Dodá ti množstvo energie a posilní i tvoju imunitu. Ak budeš piť dostatok tekutín, tvoja pokožka bude hydratovaná a nebudeš musieť riešiť to, že bude jednoducho nepríjemne suchá a popraskaná.

Tipy na záver

Na záver si naše tipy na krajšiu a zdravšiu pokožku môžeme zhrnúť. Aby si sa čo najlepšie vedeli postarať o pokožku počas zimy, dbaj na tieto body:

•    Pi veľa vody a čajov
•    Doplň svoje telo vitamínmi
•    Maj vždy po ruke balzam na pery
•    Častejšie používaj krémy
•    Pokožku neustále hydratuj
•    Chráň sa pred slnkom aj v zime 

Veríme, že sme ťa inšpirovali a o svoju pokožku sa od najbližšej zimy budeš starať čo najlepšie. Nezabúdaj si ju chrániť, ako najviac vieš a pokiaľ je to možné, vyhýbaj sa silným mrazom. So správnymi produktmi však všetkým problémom ľahko predídeš. 

Produkty

Balzam na pery Himalaya

Upokojuje a hydratuje suché a popraskané pery   
4,70 €
Balzam na pery KISS SIDE STORY Balzam na pery KISS SIDE STORY
Novinka

Balzam na pery KISS SIDE STORY

Výživný balzam na pery 
4,90 €

Balzam na pery Juicy lips

Príchuť lesných, šťavnatých plodov 
3,90 €
Bylinný balzam na pery DR. Herbs
Novinka

Bylinný balzam na pery DR. Herbs

Priaznivo pôsobí na vysušené a popraskané pery 
3,90 €

Krém na ruky Himalaya

Na obnovu a regeneráciu pokožky rúk
4,30 €
13,90 €
Hydratačná maska na tvár Sukin Hydratačná maska na tvár Sukin
10% Zľava
Novinka

Hydratačná maska na tvár Sukin

Poskytuje intenzívnu hydratáciu a výživu
15,20 € 16,90 €

Hydratačná pleťová maska

Pre krásnu a zdravú pleť
7,50 €

Hydratačná pleťová maska s uhorkou

Odstraňuje nečistoty a uvoľňuje póry
5,90 €
Hydratačný pleťový peeling s arganovým olejom Hydratačný pleťový peeling s arganovým olejom
25% Zľava

Hydratačný pleťový peeling s arganovým olejom

Redukuje nedokonalosti pleti 
4,40 € 5,90 €
14,50 €
Pleťový peeling s medom a ovsenými vločkami Pleťový peeling s medom a ovsenými vločkami
25% Zľava

Pleťový peeling s medom a ovsenými vločkami

Jemný čistiaci peeling na tvár a krk 
4,40 € 5,90 €

Hydratačný krém na tvár Sensitive

Vhodný pre normálny až citlivý typ pleti
11,50 €
Himalaya  Energizujúci denný krém Himalaya  Energizujúci denný krém
25% Zľava

Himalaya Energizujúci denný krém

Ľahká, hodvábna textúra pre normálnu až suchú pleť
9,70 € 12,90 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím