Doprava zadarmo od 65€
Darček ku každej objednávke

Váš nákupný košík je prázdny

10.08.2021

Akné ako večný problém: Dokážeme ho vyliečiť a účinne mu predísť?

Akné postihuje, predovšetkým mladšie ročníky. Dôvodov, prečo vzniká je skutočne veľa a záleží to všetko od viacerých faktorov. Prinášame ti prehľad najzákladnejších faktov, čo je to akné, ako mu možno predchádzať a taktiež si predstavíme jednotlivé druhy.

Čo je to akné?

Vo všeobecnosti ide o jedno z najčastejších ochorení kože, ktoré postihuje mladšie ale aj staršie ročníky. Vzniká dôsledkom uzatvorenia vývodov mazových žliaz, vplyvom čoho sa vytvorí zápal. Stav zhoršujú aj baktérie, kvasinky či prítomnosť roztočov. Výsledkom akné je vo väčšine prípade jazva, ktorá je neestetická a zhoršuje aj psychické zdravie človeka.

Druhy akné

Vo všeobecnosti rozlišujeme akné na základe prítomného zápalu, hnisu alebo začervenania. Základnými typmi sú uzavreté komedóny, ktoré majú bielu hlavičku a otvorené komedóny – vyznačujú sa typickými čiernymi bodkami. Tieto druhy sú bez prítomného zápalu. Medzi druhy akné so zápalom patrí Acne papulopustulosa, Acne nodularis a conglobata.

Ako sa starať o aknóznu pleť?

Základným krokom k starostlivosti o aknóznu pleť je pravidelnosť. To znamená, že čistenie tohto typu pleti by sa malo stať tvojou každodennou rutinou. Dôležité je, aby si sa o tvoju pleť staral každé ráno a večer. Nezabúdajte na dôkladné odličovanie, ktoré odstráni nánosy nečistôt a tie vďaka tomu nebudú upchávať póry. Samozrejme, jednou z najdôležitejších vecí je však používanie tých správnych produktov. Ktoré sú vhodné na starostlivosť o aknóznu pleť?

Pleťový peeling Neem

Jedinečný pleťový peeling Neem je vhodný na hĺbkové čistenie mastnej a problematickej pleti. Okrem iného, tento obľúbený kozmetický prípravok prináša množstvo priaznivých účinkov, ktoré podporia stav a zdravie pokožky. Pleťový peeling Neem dôkladne odstraňuje odumreté bunky a čierne bodky a taktiež pôsobí aj ako prevencia vzniku akné.

Pleťový krém s Tea Tree a Propolisom

Na redukciu tvorby akné sa používa krém s Tea tree a propolisom od Akesa, ktorý má na pleť priaznivý vplyv v podobe protizápalových a antibakteriálnych účinkov. Výhodou je, že krém proti akné sa môže používať na akýkoľvek typ pleti, najmä však na mastnú a aknóznu pleť pričom nespôsobuje podráždenie.

Micelárna čistiaca voda

Pri starostlivosti o aknóznu pleť je mimoriadne dôležité pravidelné čistenie. K tomu ti dopomôže jedinečná micelárna čistiaca voda, ktorá dôkladne odstraňuje nečistoty a make – up. Je vhodná pre všetky typy pleti, a to aj pre tú najcitlivejšiu. Okrem iného, micelárna čistiaca voda dokonale hydratuje a osviežuje pleť.

Aké sú príčiny vzniku akné?

Vo všeobecnosti akné vzniká vplyvom nadmernej produkcie kožného mazu. Ten upcháva póry na pleti. Postupom času vznikajú prvé prejavy v podobe pupienkov, ktoré keď sa zapália – vznikne akné. Je to však častý problém detí v puberte, kedy sú jasným dôvodom rozbúrené hormóny. Príčinou vzniku tohto ochorenia však môže byť aj zlá životospráva či nesprávna starostlivosť o pleť. Ak ťa trápi akné, môžeš mať problém aj s mastnou pokožkou, ktorá potrebuje taktiež špeciálnu starostlivosť.

Ako možno predchádzať akné?

Možností, ako predchádzať vzniku akné je skutočne veľa. Základom je však pravidelná starostlivosť o pleť každé ráno a večer. Čo sa týka leta, v tomto období je pokožka častejšie mastnejšia, čo je spôsobené vysokými teplotami. Preto ti v tomto prípade odporúčame čistiť pleť častejšie. Na predchádzanie vzniku akné sú skvelou alternatívou tieto produkty:

•    Haya Labs Chelated Zinc: Ideálny produkt, ktorý je vhodný pri liečbe akné. Okrem toho má však aj iné priaznivé účinky, ako napríklad podpora imunitného systému. Haya Labs Chelated Zinc tiež pôsobí ako silný antioxidant.

•    Hair, Skin & Nails Haya Labs:  Podporuje zdravie pokožky, zvyšuje jej pružnosť a hydratáciu. Hair, Skin & Nails Haya Labs taktiež posilňuje vlasy a nechty.

Akné je, takpovediac, boj na dlhé trate a práve preto budete potrebovať dostatok trpezlivosti. Je potrebné si uvedomiť, že tento problém nezmizne zo dňa na deň. Avšak pri správnej starostlivosti a dodržiavaní všetkých opatrení s akné jednoducho zatočíte a budete sa mu vedieť, dokonca, aj úplne vyhnúť! 

Produkty

Hair, Skin & Nails Haya Labs

Pre zdravú pokožku, vlasy a nechty 
11,90 €

Haya Labs Chelated Zinc

Základná mikroživina, ktorá je nevyhnutná pre vaše zdravie 
9,90 €

Micelárna čistiaca voda

Odstraňuje make-up, nečistoty a zároveň upokojuje pokožku, vhodná pre všetky typy pleti
11,50 €
Pleťový krém s Tea Tree a Propolisom
20% Zľava

Pleťový krém s Tea Tree a Propolisom

Pre problematickú a aknóznu pleť
25,50 € 31,90 €
Pleťový peeling Neem Pleťový peeling Neem
24% Zľava

Pleťový peeling Neem

Hĺbkové čistenie problematickej pleti 
3,70 € 4,90 €

Sukin sada Blemish Control

Štvorstupňová sada, ktorá vyčistí a upokojí aknóznu pleť 
28,90 €
Čistiaca pleťová maska Neem Čistiaca pleťová maska Neem
24% Zľava

Čistiaca pleťová maska Neem

Čistí póry a zabraňuje vzniku akné
3,70 € 4,90 €

Čistiaci gél na tvár Blemish Control

Odstraňuje nečistoty spôsobujúce akné
14,50 €
VYKY
100% Bio 100% Bio S láskou k prírode S láskou k prírode Žiadne toxíny Žiadne toxíny Netestované na zvieratách Netestované na zvieratách Vegánske Vegánske Prírodné ingrediencie Prírodné ingrediencie

Prihláste sa k odberu noviniek

a pošleme vám 10% zľavu na online nákup

10%

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím